1. nap – kezdj hozzá!

1. nap – kezdj hozzá!

Nincs pontos recept, hogy hogyan induljunk el a változás útján. Mindenkinél más a kezdő szikra. Jön egy pillanat, mikor azt érzed, hogy ez így nem mehet tovább. Ebben a rovatban szeretném bemutatni nektek, hogy én hogyan csinálom. Talán sokszor fogjátok azt érezni, hogy ezt már hallottátok, ezt már tudjátok. De cselekedni mégsem mertetek. Talán mert egyedül nem könnyű. Bízom benne, ha ezt a programot közösen végezzük, akkor senki nem fog megfutamodni, hanem most tényleg elkezdi valóra váltani az álmait, melyeket már olyan rég titokban őrizget.

Éveken át az volt a legnagyobb vágyam, hogy találkozzak egy igazi tanító mesterrel. Mint a könyvekben, hogy rám talál és attól kezdve megértem az életem. Ma már tudom, hogy pontosabban kellett volna fogalmaznom. Találkoztam valakivel, akiről persze az elején bármit képzeltem volna, csak azt nem, hogy én tőle tanulni fogok. Mégis, már az első héten szembesített magammal. Emlékszem sokáig nem is mertem emiatt a szemébe nézni. Ez az egész folyamat azóta is tart, és tudom, hogy egész életemben nem tanultam annyit magamról, mint tőle. Nagy ajándéka ő az életemnek, még ha sokszor úgy érzem belepusztulok, az újabbnál újabb kihívásokba.

Sokak szerint a változás első lépése, hogy elfogadjuk magunkat, és megszeretjük azt a lényt, aki jelenleg az Albert Timi nevet viseli. Na nekem ez soha nem ment. És rájöttem, hogy amíg azt érzem, hogy a külső problémák, lakás, vállalkozás a fejemre szakadnak, addig én hiába szeretem magam, ha közben fuldoklok a terhektől. Nem szerettem itt lakni, és nem akartam tovább ezt a vállalkozást. Viszont arra a kérdésre, hogy ehelyett mit csinálnék inkább, és hol laknék… szintén nem tudtam válaszolni. Így nem maradt más választásom, mint elfogadni. Nem volt könnyű, de be kellett látnom, hogy a dolgok, amikkel nem bírok el most, azokkal felesleges foglalkoznom. Ha nem bírom megmozdítani a hegyet, akkor kénytelen leszek megkerülni. Nem feltétlen a beletörődésről van szó, bár úgy tűnhet. Elkezdtem elfogadni, és ezzel együtt megkeresni a jó részét ezeknek. Falfestékeken gondolkozok, és várom a jó időt, hogy a vállalkozás akkor kicsit érdekesebb, mint most. Nekem ez volt az első lépés. Minden más, csak ezután következhetett.

Készítsetek Ti is egy listát, és próbáljátok meg elfogadni a körülményeket. És keressétek meg a szép, vagy értékes részeit. Majd legyetek hálásak, hiszen minden nap van miért hálásnak lennünk.

Néha tényleg felesleges tovább az árral szembe menni. Bár nekem is nehéz volt elkülöníteni, hogy mikor éri meg, és mikor nem. De így utólag úgy érzem, hogy az élet majd úgyis terelget, ha hagyom neki. Amíg makacs vagyok, csak a káoszt láthatom. Ahogy változtatok, változik, a világ is!

large (14)

” Istenem, segítsd elfogadnom azt, ami megváltoztathatatlan. És bátoríts, hogy változtassak azon, amin tudok. Végül add, hogy ezt a két vágyat össze ne keverjem. “

                                                                                                                        / Schäffer Erzsébet /