2 perc Áfra Jánossal!

2 perc Áfra Jánossal!

Áfra János a magyar irodalmi élet fiatal és sokszínű tehetsége. A KULTer.hu alapító-főszerkesztője, a József Attila Kör (JAK) elnökségi tagja, az Alföld szépirodalmi rovatának szerkesztője, emellett több irodalmi szervezet tagja és számos előkelő díj gazdája. Nagy sikert arató első kötete, a ‘Glaukóma (2012) után 2015-ben jelent meg újabb könyve, a ‘Két akarat’. Most az elismert debreceni költő mesél a sikerről…

2 perc – 2 kérdés

ÁFRA JÁNOS

Áfra János

1) Szerinted mi a siker titka?

Pontosan meghatározott célok, hit, alázat, munka és egy kicsi szerencse. Persze kérdés, hogy mit értünk siker alatt… Van olyan siker, amihez akár a szerencse is elég lehet.

2) Mi adja az inspirációt, a kellő energiát a mindennapos, lendületes munkához?

Az előbb említettek közül az első kettő: célok és hit. Ha a napi tevékenységünk közvetlenül összefügg a céljainkba foglaltakkal, könnyebb hinni a megvalósíthatóságban. Érdemes kisebb határkövekre bontva átgondolni, mi vezet el a remélt eredményhez. Ami eleinte nem látszik reális célnak, így tehető azzá szépen lassan. Ha nem hisszük el, hogy azzá tehető, akkor kár is tovább dédelgetni a gondolatot, mert csak vágyálom marad. Fontos mindig az épp elérhető pontokra koncentrálni, így rendszeresen lesz sikerélményünk, ami segít fenntartani a lendületet a folytatáshoz. Néha persze lehetnek váratlan ugrások, de ezek jó esetben meglepetésként érik az embert. Viszont ha teljesen céltalanul bolyongunk a világban, még az igazán szerencsés helyzetek is elszaladnak mellettünk észrevétlen.

 

Köszönjük Áfra Jánosnak, és további sok sikert kívánunk neki!

Kiemelt kép: dehir.hu

Szerző:

Írok, olvasok, rajzolok, szeretem az óceánt, a kutyákat, a cilinderes polipokat… és létezem.