2 perc Dragomán Györggyel!

2 perc Dragomán Györggyel!

Dragomán György József Attila díjas (2007) író, műfordító. Eddig négy kötete jelent meg: A pusztítás könyve, A fehér király, a Máglya, és az Oroszlánkórus. Amikor elolvastam a Máglyát és személyes kedvencemmé vált, biztos voltam benne, bármilyen formában is, de én szeretném, ha a magazin honlapján lenne egy Dragomán György. Lett. A mai 2 perc az övé. 

2 perc – 2 kérdés

DRAGOMÁN GYÖRGY

Szombat Online

1) Szerinted mi a siker titka?

A siker titka, hogy nincsen titok, és nem is kell foglalkozni vele. Nem a sikerrel kell törődni, hanem azzal, hogy amit csinálsz azt a lehető legjobban, mindenfajta kompromisszum nélkül, alázattal és önfeláldozóan csináld, ha kell hónapokon, ha kell éveken át. Önmagaddal kell versenyezned, fanatikus maximalizmussal kell törekedned arra, hogy abban, amit csinálsz tényleg a  legjobb legyél. A siker majd jön magától.

2) Mi adja az inspirációt, a kellő energiát a mindennapos, lendületes munkához?

Engem legjobban a fehér fal inspirál, azzal szoktam szembeülni, addig nézem, amíg meg nem látom azt amit majd meg kell írnom. Ez szó szerint így van, ugyanakkor ez az egy metafora is, a kifele és a befele figyelésé, a kettő egyensúlyát kell megtalálnom, mert akkor a munka és a pihenés egyensúlyát is megtalálom.

Köszönöm szépen Dragomán Györgynek, hogy időt szakított arra, hogy válaszoljon a kérdésekre. Számomra nagy öröm és megtiszteltetés! 

Kiemelt kép: KönyvesBlog, Valuska Gábor

Szerző:

Könyvekben élek. Az írók, és a műveik szereplői gerjesztik nekem a komfortos világomat, ahol én jól érzem magam. Azt hiszem, ha nem egy ilyen múlt lenne mögöttem, mint amilyen van, most nem értékelném az apró dolgokat, nem írnék, és nem lenne egy könyvjelzőm ,,A KÖNYVEK NEM BÁNTANAK" felirattal.