2 perc Szurovecz Kittivel

2 perc Szurovecz Kittivel

Szurovecz Kitti író, újságíró. Eleinte inkább az ifjúsági irodalomban publikált, az utóbbi években viszont lélektani regényeket alkot a felnőtt olvasóközönség számára. Legújabb könyvének (Az egyetlen ismerős arc) megjelenése idén novemberre várható.

1. Szerinted mi a siker titka?

A siker titka? Bár ilyen egyszerű lenne, hogy van egy fix recept, amit ha követünk, egész biztos, hogy eredményesek leszünk. Sajnos nincs ilyen. Ugyanakkor a siker szerintem a tehetség és az extrém munkabírás, kitartás, szorgalom és lényeglátás ötvözete, legyen szó az életben bármiről. Emberfeletti odaadás az iránt, ami felé elköteleztük magunkat – hogy mi kell a sikerhez, azt pontosan nem tudom, de ha ez hiányzik, akkor egész biztos, hogy elmarad.

Fotó: Pintér Márta

2. Amikor nehéz napod van, milyen praktikát szoktál bevetni, hogy átlendülj a mélyponton?

Ha mélyponton vagyok – márpedig törvényszerű, hogy olykor velem is megtörténik, – legjobb, ha elfogadom, hogy az élet hullámhegyekből és hullámvölgyekből áll. Ha odalenn ücsörgök abban is van jó, méghozzá az, hogy innen már csak felfelé vezet út. Amikor valami miatt nagyon elkeseredem, általában egy-két napig hagyom magam dagonyázni az önsajnálatban, de aztán a hajamnál fogva rángatom ki magam belőle. Fókuszt váltok és megyek tovább az utamon, bízva abban, hogy egyszer minden – még ez a nehéz időszak is – csak emlék lesz.

Köszönöm a válaszokat Kittinek!

Kiemelt kép: Pintér Márta