2 perc Vitáris Ivánnal

2 perc Vitáris Ivánnal

Vitáris Iván az Ivan & The Parazol énekese és oszlopos tagja. A rock and roll banda 2010 óta hasít felfelé a zenei köztudatban. A zenekar ’60-as ’70-es évek zenei irányzatát ültetik klasszikus rock formációba. Nem csak Magyarországon, de elég hamar külföldre is eljutottak és igen gyorsan gyűltek köréjük a rajongók. Iván nem csak énekese, hanem dalszerzője is a zenekarnak, aki mindkét vállán cipeli a magyar rockzene sorsát és igen nagy tudással képviseli is ezt a műfajt a kortársak felé.

fotó: Martin Wanda

1.      Szerinted mi a siker titka?

A sikernek nincs titka. A siker rengeteg munkából jön, minek a “titka” a kitartás, az elhivatottság és az alázat. A siker egyik óriási hátulütője, hogy nem tudjuk, mikor jön, lehet majd csak akkor, ha már az illető alkotó már nem is él, illetve nagyon gyorsan tud eltűnni, és a korábban meg sikeres ember egyik pillanatról a másikra tud visszaesni a nagy semmibe. A siker akkor marad, ha a korábban említett támasztékok ott vannak mellette!

2.      Mi inspirál téged a mindennapokban, mi az, ami a rossz napokon is lendületet ad?

Rengeteg minden lehet inspiráló – szerelem, barátok, utazások, vagy csak egy egyszerű séta a városban. Marha nehéz elkapni az ihletett pillanatokat, így az inspiráció fenntartása is szinte lehetetlennek tűnő feladat. Szerintem, ha merünk akkorát álmodni, amit szinte lehetetlen elérni – minden nap úgy kelünk fel majd, hogy meg rengeteg tenni valónk van a célért, és engedni kell, hogy pici dolgok is hassanak ránk. Ha átadjuk magunk a körforgásnak, mindig lesz miből táplálkozni.

Kiemelt fotó: Éder Krisztián

Szerző:

„A legvarázslatosabb táncok olykor pirkadatkor történnek, egy álmatlan éjszaka után.”