2 perc Zamával!

2 perc Zamával!

Zama (polgári nevén Berta Péter) a Zama’s blog írója, és a ,,Jelen Vagyok” Tehetséggondozó Egyesület alelnöke. Péter ,,notórius blogger”-nek nevezi magát, a Facebookon lassan négy ezer ember kedveli a munkásságát.  Ma ő a 2 perc a sikerhez! rovatunk alanya.

2 perc – 2 kérdés!

ZAMA (BERTA PÉTER)

Zama

Zama

1) Szerinted mi a siker titka?

A siker az, ha boldog vagy. Ha azt csinálod, amit szeretsz, feltételek és akadályok nélkül, szabadon. Nem kell nagy dolgokban gondolkodni. Bármi lehet örömforrás, ami egyet jelenthet a sikerrel. Ha valakit mosolyra fakasztasz, ha valakit segítesz, meghallgatsz. Ha nem félsz új dolgokat kipróbálni. Ha tudsz adni másoknak valamit, amivel jobbá teheted az életüket. Amikor azt érzed, szabad vagy.

2) Mi adja az inspirációt, a kellő energiát a mindennapos, lendületes munkához?

Bármi adhat inspirációt. Egy zene, egy könyv, egy film. De az is sokat segít, ha néha leülünk valahol és figyeljük az embereket, a rohanó életet ami körülvesz minket. Járjunk nyitott szemmel, legyünk nyitottak. Tapasztaljunk és tanuljunk. Minden új impulzus egy új lehetőséget nyithat meg számunkra! Ezenkívül még a barátokat emelném ki, azokat aki ott vannak mellettünk, támogatnak, segítenek. Vagy szimplán meghallgatnak. Az ő energiájuk is inspirálólag hathat.

Köszönjük szépen a válaszokat Zamának!

Szerző:

Könyvekben élek. Az írók, és a műveik szereplői gerjesztik nekem a komfortos világomat, ahol én jól érzem magam. Azt hiszem, ha nem egy ilyen múlt lenne mögöttem, mint amilyen van, most nem értékelném az apró dolgokat, nem írnék, és nem lenne egy könyvjelzőm ,,A KÖNYVEK NEM BÁNTANAK" felirattal.