Könyvajánló – Megan Miranda: A ​tökéletes idegen

Könyvajánló – Megan Miranda: A ​tökéletes idegen

Már rég írtam Nektek könyvajánlót, de higgyétek el, megérte várni, mert ma olyan regény ajánlóját olvashatjátok, amiről már az első pár oldal után tudtam, hogy nagyon jó lesz.

Forrás: moly.hu

A történet főszereplőjének, Leah Stevens-nek, minél hamarabb ott kell hagynia eddigi állását, ill. otthonát, Bostont. Ennek oka csak később derül ki a műben, annyit tudunk csak meg, hogy újságíróként valamit publikált, aminek súlyos következményei lettek. Úgyhogy a legjobbkor találkozik egy régi barátnőjével, Emmyvel, akinek szintén sietősen kell távoznia a városból. Emmy felveti, hogy költözzenek el együtt Pennsylvania egy csendes vidékére, ahol Leah tanárként dolgozhat, és mindketten új életet kezdhetnek.

Alighogy Leah berendezkedik, a közelükben lévő tó partján brutálisan megtámadnak egy, a lányra hasonlító nőt, majd néhány nappal később Emmy is eltűnik. Leah bejelenti barátnője eltűnését, viszont a nyomok alapján a rendőrség gyakorlatilag megkérdőjelezi Emmy létezését. Ettől a ponttól kezdve méginkább csavaros lesz az elbeszélés: az iskolában, ahol Leah tanít, szokatlan dolgok történnek, valamint egy bűneset is kizárólag csak hozzá kapcsolható. A lány helyzete egyre jobban kilátástalannak tűnik, egy dolog változtathatja meg a fennálló körülményeket: meg kell találnia Emmyt. Leah nyomozása során viszont egy olyan történet tárul a szemünk elé, amire egy percig sem gondoltunk.

Összefoglalva: egy nagyon érdekes, fordulatos sztori elevenedik meg a könyv lapjain, ami tulajdonképpen egy másik cselekményhez vezet. Így egy igazán eseménydús és frappáns elbeszélést olvashatunk, amit garantáltan nem fogunk lerakni.

Sajnos egyes mozzanatok felfedésével tudtam csak leírni erről a műről a véleményemet. Ennek oka a hihetetlen mozgalmasság volt, ami ezt a regényt jellemezte. Remélem sikerült valamennyire átadnom Nektek a gondolataimat és felkeltettem a figyelmeteket!

Köszönjük a könyvet az Agave Kiadónak!       

Kiemelt kép forrása: pinterest.com

 

Szerző:

Dalma vagyok. Sokat gondolkodtam mit írjak magamról, végül arra jutottam, hogy ez az idézet mindent elmond rólam: "Az olvasás - ha élvezetet okoz - segít élni. Átélni és túlélni is." /Vekerdy Tamás/