„Az alkotással teremtem meg a saját közegem…”-interjú Damu Zsanettal

„Az alkotással teremtem meg a saját közegem…”-interjú Damu Zsanettal


Múlt héten már olvashattátok az ajánlót Damu Zsanettről és az alkotásairól. De ma megismerhetitek jobban az interjúval, amit vele készítettem.

• Mesélj kicsit magadról! Hogyan jött az ötlet, hogy alkotni kezdj?

Gyermekkorom óta írok. Utóbbi másfél évben rajzolok. Édesapám halála motivált arra, hogy verseket írjak.

• Mesélj a művészetedről! Mit jelent számodra?

Az alkotással teremtem meg a saját közegem, melyben kreativitásom által igyekszem feldolgozni a tragédiát. Szabad verseket írok, melyben az elmúlás kapott központi szerepet, az apa – lánya viszony, és a odaát mivolta. Emellett igyekszem könnyedebb témájú verseket is alkotni és törekedni az aktualitásra.

 

• Mi az, amit adni tudsz az embereknek, azáltal amit csinálsz?

Digitális alkotásaimmal úgy érzem, leginkább az absztrakt irányvonal áll hozzám legközelebb. Szín világban pedig próbálok minél sokszínűbb lenni, esztétikai élményt nyújtani. De még a kezdetén állok az útnak, mely a
vizuális munkáimat illeti. Verseimmel pedig úgy vagyok, kinek mit ad. Szerintem mindenki mást vesz észre belőle, ahogy mondhatni mindenből.
Szépet próbálok adni, reményt, motivációt. Közel áll hozzám a filozófia, esztétika és a lélek. A transzcendencia. Az egyén és a társadalom
viszonya. Ezáltal próbálok értéket adni, egyfajta viszonyulást,
amihez mérten el tudja helyezni magát az egyén. Szóval, közvetíteni
a művészetet, ez a feladatom.

• Van valaki, akire felnézel, esetleg olyan művész, akit példaképednek tekintesz? Ha van kedvenc idézeted, oszd meg velünk!

A legnagyobbak, mint Monet, Picasso,Van Gogh. Költészetben József Attila, Ady Endre, Csokonai Vitéz Mihály. Illetve hűen követem az aktuális trendeket és művészeket az Instagramon. Törekszem kapcsolatokat építeni a magyar művész közösséggel különböző csatornákon.

• Mi az, amire a legbüszkébb vagy, mióta ezzel foglalkozol?

A több mint 50 vers, melyet sikerült megalkotni. Hogy nap, mint nap
tudtam újat írni és rajzolni. Sikerült az instagramon kisebb közösséget létrehozni. De leginkább arra, hogy egymagam eljutottam idáig, autodidakta módon. De köszönet illeti érte a családomat, nélkülük nem ment volna.

• Mi inspirál, vagy motivál a mindennapokban?

Nehéz kérdés. Az alkotni vágyás. Az művészi véna, és ezzel járó életforma.

• Mi az, ami boldoggá tesz?

A családom. A kutyám. Ha egy jót főzök, jó filmet látok stb….Leginkább a minőségi időtöltés és alkotás ami boldoggá tesz. Úgy értem, ezek megfoghatatlan dolgok és egyre inkább elkopnak, mint a szeretet és a szerelem, a gondolkodás szeretete.

• Mik a további céljaid ezen a téren?

A tudásom fejlesztése. Közösséget teremteni. Összefogni művészekkel, akik hasonlóan gondolkodnak.

Zsanett alkotásait nézheted és olvashatod: 

InternetenFacebookon és Instagramon

Kiemelt kép: facebook

Szerző:

"Most elkezdek mesélni. Próbálj követni." Szeretem a mosolyt. Ha valaki miattam mosolyog, ha én valaki miatt mosolygok. Szeretem a napsütést, a tavaszt, ahogy körülölel és boldogsággal tölt fel. Szeretem a pillantást, a nevetést, az ölelést, a boldogságot, amit kapok a körülöttem lévőktől. Szeretem a teát, a kávét, a kekszet, amik egy jó beszélgetés mellett elfogynak. Szeretem az ízeket, az illatokat, az ételeket, a süteményeket, amik képesek felvillanyozni. Szeretem a pillanatokat, amik együtt egy életet alkotnak.