„Szerelmes vagyok a fúziós művészetekbe.”-interjú Kemény Gabriellával

„Szerelmes vagyok a fúziós művészetekbe.”-interjú Kemény Gabriellával

Egy hete olvashatattok egy nőről, aki igazán sokszínű. Social manager, költő és mondhatni egy modell is. Kemény Gabrielláról van szó, aki most augusztusban egy ékszerkollekciót mutatott a közönségnek, melyett a Csermák Designnal együtt hoztak létre. Most Gabriella válaszolt pár kérdésünkre, hogy többet tudhassunk meg róla. 

Mesélj magadról és a művészetedről!

 Alapvetően zenész vagyok, 14 éves koromban kezdtem el dalszövegeket írni a gimis zenekaromnak, majd azon kaptam magam, hogy sokkal több szöveg van bennem, mint amennyi zeneszámot tudok írni belőle. Így elkezdtem versírással foglalkozni, a rímeket szép lassan elhagytam, bár a szerkesztőm szerint sok versem lüktetésében továbbra is van valami dalszerű. A verseket egy ideje Instagramon osztom meg, ahol egy nagyon lelkes közönség kezdett létrejönni, most már rendszeresek az irodalmi folyóiratokban való megjelenéseim is. A svéd gyermekversekhez, a Kis herceghez szokták hasonlítani a verseim hangulatát. 

Hogy jött az ötlet, hogy a verseket így keltsd életre?

Csermák Dóri, a Csermakdesign ékszertervezője keresett meg Instagramon, hogy nagyon szereti az írásaimat és inspirálónak találja őket, jó lenne, ha valamikor tudnánk csinálni együtt valamit. Korábban is írtam már verseket fotókhoz, design-termékekhez, ékszerekhez: együttműködtem már például a Waloságommal, a L’arbre designnal és Stamppal. Dóri ékszerei azonban egészen különleges hatással voltak rám,  valószínűleg azért, mert tökéletesen egybevágnak az ízlésemmel. Eredetiek és extravagánsak, egy modern tündérmese kellékei. Azonnal igent mondtam a felkérésére.

Mi motivált, mikor nekiálltál az alkotásnak?

 Szerettem volna a Dóri számomra készített kollekciójának egy saját narratívát adni, valamit, ami kiegészíti és összekapcsolja ezt a kilenc ékszert. A kollekció a Riverside nevet kapta, a folyópart misztikuma és az elmélkedés, az önmagunkban való elmerülés aktusáról szól. Számomra hihetetlenül izgalmas hogy egy ilyen meditatív cselekvést ékszerek és versek formájában egyaránt lehet közvetíteni. Szerelmes vagyok a fúziós művészetekbe.

Mik a további céljaid?

Idén szeptemberben jelenik meg az első verseskötetem a Fiatal Írók Szövetségének gondozásában Zsebuniverzum címmel, már a szerkesztői folyamatok végén járunk, most ez a fő feladat. Ezenkívül szeretnék továbbra is művészetmenedzsmenttel, kultúraszervezéssel foglalkozni. Meg újra zenélni.

Álmomban beleestem egy 
zseb-univerzumba. A kör-alakú 
szobák belülről nyolcszögűek voltak,
odébb kúsztak a pontok a helyükről, és 
egyre forróbbak lettek a falak. Aztán 
felébredtem arra, hogy puha, és lázas 
a bőröd, és hogy a kerek ujjperceid, 
nyolcszögű kéztartásban végződnek. 
A sarokban mászott egy pók, te 
pedig aludtál, a hideg falhoz simulva.

(Gabriella Zseb című verse)

Hol lehet ezeket megvásárolni?

 A Csermakdesign honlapján, illetve a Meska oldalán.

 

Hétköznapi ékszerek is vannak/lesznek vagy csak olyanok, amik különleges alkalmakra ajánlottak?

  Azt gondolom, hogy ezek az ékszerek a hétköznapokban is hordhatóak, nyilván feltűnőek, de szerintem ez gond, legalább hoznak egy kis izgalmat, valami különleges hangulatot. A téli kollekciónk (mert ilyen is lesz!) sokkal semlegesebb színeket vonultat majd fel, úgy gondolom, hogy azokhoz nem kell majd bátornak lenni. A kollekció novemberre várható, ehhez tervezünk is egy kiállítással egybekötött divatbemutatót.

Kövessétek Gabriellát Instagramon és Facebook oldalán

Köszönjük az interjút és a válaszokat!

Szerző:

"Most elkezdek mesélni. Próbálj követni." Szeretem a mosolyt. Ha valaki miattam mosolyog, ha én valaki miatt mosolygok. Szeretem a napsütést, a tavaszt, ahogy körülölel és boldogsággal tölt fel. Szeretem a pillantást, a nevetést, az ölelést, a boldogságot, amit kapok a körülöttem lévőktől. Szeretem a teát, a kávét, a kekszet, amik egy jó beszélgetés mellett elfogynak. Szeretem az ízeket, az illatokat, az ételeket, a süteményeket, amik képesek felvillanyozni. Szeretem a pillanatokat, amik együtt egy életet alkotnak.