4. nap – Törj ki!

4. nap – Törj ki!

” Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart. “

                                                                                                    /Seneca/

 A Titok könyv szerint, ha valamit szeretnénk, csupán három dolgot kell tennünk:

1. Képzeld el

2. Érezd át

3. Fogadd el

Na én személy szerint általában a nulladik lépésnél el szoktam akadni, a cél kiválasztásánál. De szerencsére idővel rájöttem, hogy ezzel a problémámmal nem vagyok egyedül. Adott ugye az élet, meg adottak a vágyaink. Mikor végre rászánjuk magunkat a változtatásra, elkezdünk azon gondolkozni, hogy oké akkor elkezdem megvalósítani az álmaimat. Lehet elsőre meg is van, melyikkel szeretnénk kezdeni. Aztán egy idő múlva azon kapjuk magunkat, hogy valami kis belső hang elkezd lebeszélni minket róla. És mi meg megerősítjük, hogy valóban: nekem sose lesz annyi pénzem, vagy úgysem lesz olyan szerencsém, hogy sikerüljön. A vége pedig az, hogy szégyent érzünk, hogy hogyan is gondolhattuk akár egy percig is, hogy majd pont nekünk sikerül.

Aztán valahogy mégis erőt gyűjtünk, szembeszállunk a gonosz kis hanggal. Ekkor már eltökéltebbek vagyunk. De a vége ugyanaz, hogy ismét elfogy a hitünk. Aztán kezdjük elölről. Végül azonosulunk a hanggal, és azt gondoljuk, hogy talán az mégis egy belső megérzés, és végleg elhisszük, hogy ostobaság volt az egész.

Ezzel az egésszel, ami látszólag csak apró párbeszéd volt magunkkal… annyit értünk el, hogy jól megzavartuk az univerzumot, ahol elindult felénk a vágyott dolog, de a folyamatos önostorozással, hibáztatással a lehető legtávolabb sodortuk magunktól az egészet. Még talán távolabb, mint mikor először elhatároztuk. Hiszen akkor még nem volt bennünk ellenállás. Ezzel szemben jelenleg gyűlöljük az álmunkat, gyűlöljük magunkat, hogy túl gyengék vagyunk a változtatáshoz.

De most az egyszer, törj ki!

Döntsd el, hogy változtatni fogsz, és a végsőkig ragaszkodsz a célodhoz, megingathatatlanul. Írd fel egy papírra, vagy keress róla egy képet, nézegesd, tervezgesd… mindegy, hogy jelenleg milyen elérhetetlennek tűnik. Bizonyítsd be magadnak, hogy képes vagy rá! Hidd el, még a kisugárzásod is más lesz, mert neked van valamid, ami ma már olyan kevés embernek: egy csodás célod!

Törj ki MOST, a régi sémáidból!

large (1)

“Bármikor, amikor megengeded magadnak, hogy azt gondold, amit az emberek, a dolgok, az állapotok vagy a körülmények sugallnak, nem azt gondolod, amit gondolni akarsz. Nem a saját vágyaidat követed, hanem kölcsönvett vágyakat. Használd a képzelőerődet; ez legyen az, ami meghatározza, hogy mit akarsz gondolni vagy tenni.”

                                                                                                                            / Christian D. Larson /