5 boszorkányos könyv Halloweenra

5 boszorkányos könyv Halloweenra

 

Október nálam a Halloween hónapja ilyenkor valamiért jobban előkerülnek a borzongatós vagy boszorkányos könyvek. Most összeszedtem nektek öt kedvenc boszis könyvet, amit mindenkinek meleg szívvel ajánlok.

Forrás: Moly

Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája
Az író egy fantasztikus világot teremtett, ami tele van olyan elemekkel, ami mindenki számára ismerős. Mégis képes volt olyan új köntösbe bújtatni, ami miatt nagyon élvezhető és izgalmakkal teli törétetet adott az Olvasóknak. A Jók és Rosszak Iskolájában a tanulók főleg boszorkányok, így sok boszorkányos dolgot sajátítanak el, mint például megtanulnak alakot váltani, illetve a Jók és a Rosszak tagozata is belemélyed a különféle hogyan-győzzük-le-egymást tanórákba.

 

Forrás: Moly

C. J. Redwine: Az árnyékkirálynő
Muszáj volt a listába bekerülnie a kedvenc mardushkámnak, Irinának. Bár nem ő az egyetlen boszi a könyvben, hiszen ott van Lorelai, aki a főhősnő, de engem a főgonosz jobban megfogott. Egy gondolkodó boszorkány, aki megfontolja, hogy mire használja fel az erejét. A két boszi pedig igen kemény harcokat vívnak meg egymással, még akkor is, mikor még egymás közelében sincsenek. Egyszerűen imádom!

 

Forrás: Moly

George R. R. Martin: Trónok harca
Nem hiszem, hogy nagyon be kéne mutatnom ezt a könyvet, hiszen rengeteg olvasták, de talán még többen látták a sorozatot. Viszont nem lenne teljes a lista, ha meg nem említeném a Trónok harcát. Nem csak zombik és sárkányok találhatóak benne, hanem bizony boszorkányok, mint Mirri Maz Duur, aki segít Daenerysnek. Később pedig felbukkannak a vörös papnők, akik tele vannak iszonyattal.

 

 

Forrás: Moly

Lev Grossman: A varázslók
A könyvnek van egy kis Narnia és egy kis Harry Potter hatása, viszont ez véresebb, és pont emiatt szerettem bele annyira. Szeretettem, az iskolai éveket, amiben megismertem a főszereplőket. Az iskolai évek után pedig az útkeresős időszakot, majd jött a Narnias rész, amit egyszerűen imádtam! A karakterek éltek és keresték magukat a lapok között a tetteikkel. Hogy a végére megtalálták e? Aki elolvassa megtudja.

 

Forrás: Moly

Naomi Novik: Rengeteg
Másik kedvenc varázslóm Sárkány, egy nagyon házsártos és barátságtalan varázsló, aki bent lakik a Rengetegben egy magas toronyban. A másik nagyszerű varázsló pedig Agnyeska, aki állandóan csetlik-botlik és tisztában sincs a varázserejével. Ők pedig ha találkoznak bizony sok különös dolog és még több csípős beszólás kerül terítékre.

 

 

Ők lettek volna a best of boszorkányok, persze tudtam volna még bőven ajánlani, de akkor soha nem értem volna a végére.

Kiemelt kép forrása: https://hu.pinterest.com/

 

Szerző:

Dorka. Anya, könyvmoly, lelkes, barátkozós, mosolygós, segítőkész, beszélgetős. Ezek a szavak jellemeznek leginkább.