5 dolog, amelyektől szerethetőbb az ősz (még nekem is)

5 dolog, amelyektől szerethetőbb az ősz (még nekem is)

Nem vagyok egy őszrajongó, sőt többnyire már szeptemberben a következő nyárig számolom vissza a napokat. Meggyőződésem, hogy nekem olyan helyen kellene élnem, ahol mindig nyár van, és sose fázok. Fázni, azt nagyon nem szeretek, és megázni sem, meg a ködöt se, szóval nem is az ősz a baj, csak az időjárás. Szeretném én az őszt, ha meleg lenne. 

Mivel nem igazán van ebbe az évszak dologba beleszólásom, így nem volt más választásom, mint megbarátkozni az ősszel, legalább annyira, hogy hajlandó legyek reggelente felkelni, és ne essek mély depresszióba, hogy egy újabb didergős nap vár rám.

 

Így most összegyűjtöttem 5 dolgot, melyektől elviselhetőbb lesz az ősz, még nekem is.

 

 1. Sült gesztenye
  A legnagyobb kedvencem, emiatt még majdnem hajlandó lennék várni is az őszt, ha muszáj lenne. Egy kellemes napsütéses őszi séta során az utcai árustól forró gesztenyét venni, és élvezni, hogy melegíti a kezem, na meg persze, hogy finom, az tényleg jó dolog. Vagy épp egy borús, esős napon otthon sütni, és a meleg sütő mellett várni, hogy elkészüljenek, ugyancsak kellemes program.

  www.vegkitchen.com

  www.vegkitchen.com

 2. Könyvek
  Mivel korán sötétedik, ami ugyan elég lehangoló, de így legalább több időt töltök otthon, és végre jut időm a könyvekre, melyeket hónapok óta halmozok, hogy mindenképp elolvasom őket. A meleg szobában, egy izgalmas olvasmánnyal forró teát szürcsölve számomra igazán pihentető program.

  http://weheartit.com/

  http://weheartit.com/

 3. Kávézók
  Egy esős napon egy kellemes hangulatú kávézó ablakán kitekintgetni és nézni az embereket, nézni az őszt, miközben jobbnál jobb kávékat lehet megkóstolni, szintén remek időtöltés. Ha társaságunk is van hozzá, akkor pedig még jobb lehet. Egy baráti csevej és egy jó kávé a legrosszabb napot is bearanyozhatja.

  http://weheartit.com/

  http://weheartit.com/

 4. Forralt bor
  A forralt bor tipikusan egy olyan ital, amelyet melegben eszünkbe sem jut fogyasztani, na de a hideg napokra nagyszerű, persze csak mértékkel. Vörösbor vagy fehér bor, igazából nem is számít, csak a fahéj és a szegfűszeg ki ne maradjon belőle, a többi pedig csak fantázia kérdése. Érdemes addig kísérletezni, még kifejlesztjük a tökéletes receptet, hiszen sok hideg nap van, van rá bőven idő.

  http://www.chatarestaurant.co.uk/

  http://www.chatarestaurant.co.uk/

 5. Színes falevelek
  Bármilyen csúnya is tud lenni az ősz, azt beismerem, a tarka levelekben pompázó fák, azok azért tényleg szépek. Imádom a színeket, még az ősz színeit is. Az avarban sétálni és hallgatni a lábam alatt ropogó falevelek hangját pedig megnyugtató érzés. Sőt a lepréselt levelekből  szép díszítést is adhatunk az otthonunknak. 
miriadna.com

miriadna.com

Szóval vannak azért szerethető dolgok az őszben, mikor elfog a kétségbeesés, hogy megint ősz van, megint sok-sok hideg nap és sok-sok fázás vár rám, ezekre gondolok, és máris kicsit könnyebben elviselem. Hiszen mindenben meg lehet találni a szépet és a jót, csak néha egy kicsit jobban kell keresni. Legyetek boldogok ősszel is!

Szerző:

*"a narancsnak nincs szíve" bárcsak narancs lehetnék*