5+1 együttes, amit várok a Telekom VOLT Fesztiválon

5+1 együttes, amit várok a Telekom VOLT Fesztiválon

A nyár már az ablakon kopogtat, úgyhogy folytatjuk a fesztivál rovatunk frissítését is. Zsú listája után most én is összeszedtem milyen koncerteket várok már tűkön ülve a VOLT-on. Persze ez az 5+1 együttes tényleg csak a legszűkebb lista, ezen kívül még rengeteg minden lesz az egész fesztiválon, ezért is volt nehéz választani. Azt hiszem idén is eléggé színes zenei felhozatalt sikerült összeszedni, úgyhogy tervezzetek előre, ha mindenre el akartok jutni! Itt pedig jöjjön az én kínálatom az alternatív / pop / rock / metál vonalon.

[dropcap type=”circle”]1.[/dropcap]1. nap – június 29. (szerda)
Rúzsa Magdi – 23:45 Jana Színpad 

Magdit már régóta követem, csaknem mióta befutott a tehetségkutató versenyek aranykorában. Szerettem a számait, de úgy éreztem mostanában kicsit elmozdult a populárisabb zene irányába, ami nem baj, csak nekem mindig a „highwaytohelles” lánynak marad meg. Azt hiszem a múltkori Aréna koncertjével fogadtam újra a szívembe, amikor láttam milyen szuper a színpadon, akkora energiabomba volt, hogy simán betöltötte azt a hatalmas teret és minden számában ott volt a gitáros alap, ami simogatta a lelkemet. Akkor gondolkoztam el, hogy ha Amerikába születik, tuti már igazi Megasztár lenne. Szóval ezt ki nem hagynám!

[dropcap type=”circle”]2.[/dropcap]2. nap június 30. (csütörtök)
Elefánt – 17:30 Terasz

Az Elefánt pont az a zenekar, amelyikre el tudom képzelni, hogy teljes extázisban tomboljon az egész közönség. Rájuk nagyon kíváncsi vagyok, jó pár számukat hallottam, de még koncertre nem jutottam el. Remélem így a fesztiválon is meg tudják teremteni azt a klubos feeelinget, amitől olyan jók a kisebb színpados koncertek, úgyhogy türelmetlenül várom. Tuti nem fogunk belealudni.

[dropcap type=”circle”]3.[/dropcap]2. nap június 30. (csütörtök)
 
Péterfy Bori & Love Band – 22:00 Jana Színpad 

Bori egy istennő, ezt már én is tudom. Az egész kontaktus, amit a koncert elejétől kezdve fenntart a közönséggel és az a show, amivel a hangulatot csak emeli. Tökéletes elegye a jó zenéknek és a szórakozás magas fokának. Egy éltben legalább egyszer ki kell próbálni a „Bori&LoveBand” életérzést. Legyen ez az.

[dropcap type=”circle”]4.[/dropcap]3. nap –  július 1. (péntek)
Iron Maiden – 22:30 Telekom Nagyszínpad

Te jó ég… hát erre nem mondhatok mást mint, hogy az Iron Maiden zenekar, az igazi metál isten. Igaz az én korosztályomból már kimaradt ennek a korszaknak a zenei hagyatéka, de úgy gondolom, aki szereti ezt a fajta zenét illik ismerni, és hát ki tudja jönne-e még kis hazánkba valaha. Úgyhogy ezen ott mindenképp ott a helyünk, nincs az a betegség, gonosz főnök, vagy bármi más, ami visszatarthatna!

[dropcap type=”circle”]5.[/dropcap] 3. nap – július 1. (péntek)
Magashegyi Underground – 18:30 Jana Színpad 

Eddig minden fesztiválon valamiért nem értem oda a koncertjükre, vagy éppen csak a végére, úgyhogy ezt is mindenképp pótolni szeretném. Bíborka és a zenekar csodás, új és régi számaik egyaránt betalálnak nálam, úgyhogy egy hatalmas éneklést készítek elő az Árnyékok, a Szemszavak, a Metróhuzat számokra. De addig még a legújabbakat is van idő megtanulni, úgyhogy hajrá!

[dropcap type=”circle”]+1[/dropcap]4. nap – július 2. (szombat)
Vad Fruttik  – 21:00 OTP Bank- Petőfi Rádió Nagyszínpad

Hát ki lehet hagyni egy Vad Fruttik koncertet egy fesztiválon? Ez hülye kérdés, mert nyilván nem. Ha tökéletes lezárást szeretnétek ennek a pár napnak, én őket javaslom. Persze sokak még nem ismerik az együttest vagy nem voltak még koncertjükön. Hogy miért jó ilyen komor szövegeket énekelni együtt élőben? Ezt nem lehet magyarázni. Gyere el a koncertre és érezni fogod. Másféleképp leírhatatlan élmény. Az idei VOLT-on ez is kihagyhatatlan koncert, tessék bekarikázni!

További infókat a fesztiválról a képre kattintva találtok. Addig is jó hangolódást, reméljük valamelyik színpadnál Veletek is összefutunk!

12805957_10153490625919227_7599188246281936094_n

Kiemelt kép forrás: Kálló Péter - VOLT sajtófotó, 2015