7 tuti program a szabadnapokra

7 tuti program a szabadnapokra

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem ez az április egyáltalán nem volt a kedvenc hónapom. Zord időjárás, eső, szél, hideg, plusz folyton meg-megfáztam. Gyengének és motiválatlannak éreztem magam ebben az időszakban.

Szeretnék az életembe újra fényt vinni. Bízom a májusi napfény gyógyító erejében, szeretném végre megtölteni a szívemet élményekkel, boldogsággal, csodás látnivalókkal.

Arra gondoltam, hogy összegyűjtök egy kis listát azokból a dolgokból, amik örömforrások, élmények lehetnek egy-egy szabadnap alkalmával.

1. Állatkert

Elcsépeltnek tűnhet, mint úti cél, de akárhányszor lehetőségem van állatkertbe menni, mindig újabb és újabb élményekkel gazdagodom. Az utolsó előtti alkalommal például teljesen odavoltam a pillangóházért, az utolsó alkalommal pedig a pingvinek, a zsiráfok és az elefántok nyűgöztek le. Az állatok iránti szeretetem szerintem soha nem fog apadni, aki pedig hasonló cipőben jár mint én, annak soha nem unalmas egy kirándulás az állatkertben.

2. Cirkusz

A cirkusz számomra mindig is egy varázslatos hely volt. Körülbelül 9-10 éve olvastam a cirkuszról egy idézetet, amit azóta is a szívemben őrzök. Őszintén nem tudom, hogy az idézet miatt imádom a cirkuszt, vagy a cirkusz miatt az idézetet.

„Gyere el velem egyszer a cirkuszba. Veszünk vattacukrot meg popcorn-t és újra igazi gyerekként viselkedünk majd. Körülöttünk tágra nyílt szemekkel figyelik majd a kislányok és a kisfiúk az akrobatákat és csodálkozva  mutogatnak az üvöltő oroszlánokra. Együtt nevetünk majd a közönséggel a bohócokon és vidáman tapsolunk majd, ha sikerült a bűvészmutatványa. Bent ülünk majd a sárga és kék csíkos ponyva alatt. Az orrunkon beszippantva az édességek az állatok és az emberek illatának keveredését. Te majd átölelsz és én nevetek. Nevetek, mert jól fogom magam érezni újra naiv kisgyerekként, aki elhisz mindent, amit lát. Te is együtt nevetsz majd velem, bár sose fogod megérteni mért akartam én cirkuszba jönni veled… ahol már annyi álom valóra vált…”

www.pinterest.com

3. Libegő

Még soha nem ültem libegőn, de nagyon szupernek képzelem el. A zugligeti libegőről nem is olyan rég hallottam (kicsit le vagyok maradva, tudom), de mindenképpen szeretnék egyszer eljutni oda. Elképzelem, ahogy körülöttem csak a természet van, beszippanthatom a friss levegőt és máris nyugalomra találok.

4. Kirándulás

Na, ez az élmény aztán tényleg nem kerül semmibe, nem kell hozzá más, csak egy szuper társaság, de ha épp nem vágyunk társaságra, nagyszerű kikapcsolódási lehetőség egyedül is. Nekem az egyik kedvenc helyem a Hármashatár-hegy, ahol rengeteg lehetőség van eltévedni, mert óriási terület, s ez teszi izgalmassá az egészet. Ráadásul csodaszép a kilátás, ha egyszer felküzdöd magad a tetejére.

5. Turistáskodni Budapesten

Két éve élek Budapesten, de biztos vagyok benne, hogy rengeteg mindent nem láttam még, vagy ha láttam, akkor sem tudom megunni. Gellért-hegy, Szent István Bazilika teteje, Halászbástya, Budai vár, különböző múzeumok, kiállítások, amik örök élményt nyújthatnak. Egyszer talán mindent kipipálhatok majd a listáról.

6. Enni, enni és enni

Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné megtölteni a pocakját finom falatokkal. Jót enni közösen pedig mindig jó móka, főleg, ha nem mindennapi helyen teszi ezt meg az ember. Az én egyik kedves helyem Budapesten Marika néni kávézója, ami azért különleges, mert tényleg Marika néni készít neked mindent, amit csak megkívánsz. Egy végtelenül kedves néni, isteni teát és limonádét készít, valamint nagyon-nagyon finom házi óriáshamburgereket. Kell ennél több? 

7. Kávézó

Imádom a kávét, de tényleg. Tudjátok, mit imádok még a kávén kívül? A cicákat. Ha pedig ez a kettő párosul, onnantól fogva engem megvettek kilóra. Szóval, aki hasonló cipőben jár, mint én, annak nagyon tudom ajánlani a Cat Café-t Budapesten. A rengeteg macsesz látványa, miközben szürcsölöm az isteni kávét, hmm… Mennyország! 😀

www.pinterest.com

Természetesen lehetne még sorolni programokat, különleges helyeket, de engem talán ez a hét felsorolt kis kikapcsolódás villanyoz fel leginkább, és tölt el boldogsággal. Remélem ti is kedvet kaptatok a kimozduláshoz, a feltöltődéshez!  Hajrá! 😉

 

Kiemelt kép: https://hu.pinterest.com/

Szerző:

"ENNYIT tanultam: valamit mindenki tud; mindent senki sem." /Fodor Ákos/