A bennünk lévő felkiáltójelről.. – interjú Turbuk Zsanettal, a Write.From.Heart. blog írójával

A bennünk lévő felkiáltójelről.. – interjú Turbuk Zsanettal, a Write.From.Heart. blog írójával

A Write.From.Heart egy igazi mindenes blog. Szó van benne szépségről, egészségről és konyháról, tehát az olyan dolgokról, amik előkerülnek a mindennapok során.
Egy valamiben mégis igazán különleges és nem hétköznapi a Write.From.Heart.  Rengeteg erőt ad. Ez az oldal maga a felkiáltójel bennünk. Felkiáltójel? Dac. Az a valami, ami nem engedi, hogy az ember a szőnyeg alá söpörje a jelentéktelennek tűnő problémákat, hanem tettekre sarkall minket.
A cikkek megláttatják velünk az apró dolgokat, amiknek örülhetünk, amik elgondolkodtatnak, amik könnyebbé teszik az életünket.
Nagyon örülök, hogy megismerhettem Turbuk Zsanettet, illetve a blogját, mivel tényleg rengeteg erőt és életörömöt sugároz felénk.

1.) Miért kezdtél el blogot vezetni?

Őszintén először azért próbálkoztam itt is ott is blogolással, mert unatkoztam…De később olvastam Gerber Petra írásait, és blogját a Tükröm Tükrömet (http://tukromtukrom.wordpress.com/) és ez adott egy löketet, hogy ne csak írogassak, hanem igenis nekem is vannak komoly gondolataim csak elő kell ásnom őket. Aztán később a blogolás oka az írás szeretete lett, az, ahogy a gondolatok hatást gyakorolnak rám… és ez mostanáig így van.

2.) Mi a célod az írással? Mi az, amit adni tudsz az embereknek az oldalad által?

Az írással a tapasztalataim, az érzéseim szeretném megosztani az emberekkel, vigasztalni, bátorítani, ösztönözni szeretnék. Sok dolgon mentem már át, és megyek is (a betegségem által), amiről mindennap írhatnék, de arra nincs idő, sajnos. Viszont ha írok, azt szeretném, ha az olvasók tudnák, hogy nincsenek egyedül, és ha ismeretlenül is, de támogatom őket, mert tudom milyen érzés ha valaki a rákkal küzd vagy éppen más tartós betegsége van, amivel együtt kell élnie. Én kigyógyultam a rákból, és szeretném, ha mások is hinnék, hogy van remény. Persze ezzel együtt minden vidám, és jó élményemet szeretném megosztani az olvasókkal, hiszen külföldön élek, rengeteg látnivalóval, és igyekszem mindenről írni.

3.) Mesélj egy kicsit a blogodról !

Hát a blog igen vegyes. A legfőbb téma személyes tapasztalatokból, érzelmekből, átélt dolgokból, észrevételeimből tevődik össze, mondhatni ettől egyedi, mert ez az enyém, Mert a többi része: szépség, divat az kicsit egyszerűbb, általánosabb. Indítottam nemrég egy HelloAnglia részt, ahová kifejezetten Angliáról, Manchesterről szeretnék írni, azokról a helyekről ahol épp megfordulok. Már rengeteg infó, kép gyűlt össze, csak össze kell, hogy rakjam, de sajnos kevés időm van rá. Pár konyhás, “finom” posztot is írtam már, mivel szeretek sütni, ezért ha valami olyat csináltam, ami jól sikerült, akkor azt feltettem. 🙂

4.) Mitől lesz ez az oldal a tiéd? Mi az a plusz dolog, amiért magadénak érzed?

 Azt gondolom, hogy az átélt, személyes tapasztalataim teszik egyedivé, ettől érzem én magaménak a blogot. Mert mindenki másként reagál különféle dolgokra, különböző szituációkra. Attól lesz egyedi, ha a reakció, a gondolat, a saját fejünkből jön ki. Én még fiatal vagyok, de sok mindent tapasztaltam már, valamit muszáj volt sajnos, mert nem volt választásom. De ha már megosztom az élményt és azt, hogy hogyan küzdöttem túl magam rajta, és ez segít valakinek, akkor már nem volt hiába, és egyedi vagyok, mert ezt az élményt én adtam.

5.) Mi alapján választod meg a témáid?

Hát, igazából, ha találkozom egy szituációval napközben, ami írható, akkor írok. Szóval elég tág a témaválasztás. Amit nem csinálok: nem politizálok, nem írok pornográf anyagot, illetve nem írok vallásokról. Mert ez a 3 téma szerintem a legkedélyborzolóbb, és én nem szeretnék “valaminek” a kirobbantója lenni. Inkább egyszerű, mindennapi témákról írok főként, illetve ugye szépségről és divatról, amik mindenkit érdekelnek.

6.) Régebben már volt egy oldalad.. Más a jelenlegi, mint a régebbi, és ha igen akkor miben?

Igen, a jelenlegi oldal sokkal másabb. Érettebbek, letisztultabbak, nyíltabbak az írásaim a jelenlegi oldalon. Régen még a blogírók közt kis tini voltam, mostanra felnőttem. Nyilván van még mit tanulni, de úgy vélem lehet látni a kettő közti fejlődést, legalábbis én észleltem. Jobban megválogatom a szavaim, öntudatosabban írok, tudom mikor mit hová és hogyan akarok írni. Régen nem egészen így volt. Régen azt tudtam, hogy hová írom, de a többi mit, mikor hogyan kérdés bizonytalan volt. Most úgy érzem, minden a helyén van.

7.) Mesélj egy kicsit magadról! Ki áll a Write.From.Heart mögött?

Turbuk Zsanett

Turbuk Zsanett

Turbuk Zsanettnak hívnak, én vagyok a Write.From.Heart blog írója. 2012-ben férjhez mentem, majd párommal Angliába jöttünk, főleg a munkahely miatt. Most Manchesterben élünk. Jelenleg tolmácsként dolgozom, de hamarosan én és egy barátnőm saját nyelviskolát nyitunk, már nagyon jól haladunk vele. Szeretek tolmácsolni, sokféle, fajta embert ismertem meg így, sok kultúrával is megismerkedtem, végül innen jött a nyelviskola ötlete. Kedvenc színem a rózsaszín, odavagyok a cipőkért (amitől sokszor párom a fejét fogja, mondván minek neked ennyi), kedvenc ételem a tojásos nokedli, amit anyukám csinál (ebből bármennyit meg tudok enni), kedvenc innivalóm a trópusi gyümölcslé. Odavagyok a kávéért, félek a sötétben, utálom a Micimackót és a szobanövényeket, kedvenc sorozataim az Agymenők, és a Rém rendes család. Vásárolni csak a párommal szeretek, és nem szeretek ruhát próbálni az üzletben. Még sorolhatnám, de így röviden tömören ennyi, amit rólam tudni kell.

8.) Mi inspirál? Mi segít át a problémáktól túlzsúfolt napokon/heteken?

Demi Lovato: Staying Strong című könyvét mondanám. Érdemes elolvasni, mert rendkívül bátorító, inspiráló hangvételben íródott. Ő is sok szenvedésen ment át. A könyvben mesél a tapasztalatairól, és hogy hogyan dolgozta fel. Minden oldalon csak egy idézet és hozzá pár sor van, de inspirál, hogy igen, tovább tudsz lépni, légy erős.

9.) Mi tesz téged boldoggá az íráson kívül? 

A családom. Mert távol vannak, és ha beszélünk, vagy ha hazalátogatunk, akkor mindig boldog vagyok, ha valami miatt szomorú vagyok, az felvidít, ha látom őket, vagy ha velük vagyok. Boldoggá tesz, ha a kishúgommal lehetek (ő még csak 9 éves) 🙂 🙂 Ezenkívül boldoggá tesz, ha a párommal vagyok, ha elmegyünk kirándulni vagy enni, vagy moziba, és nem dolgozunk. Boldoggá tesz a kisbabák, kisgyerekek látványa (így mondhatnám, hogy minden munkanapom boldog mert 95%-ban kismamákkal, védőnőkkel dolgozom) 😀 Boldoggá tesz a cipővásárlás, és egy szál virág is. 🙂

10.) Mi számodra a legfontosabb dolog?

A családom boldogsága a legfontosabb. Sok minden és mindenki van, aki nagyon fontos az életemben, de még így is azt mondom, hogy ez a legfontosabb. Mert ha én akkor vagyok igazán boldog, ha a családom is az.

Számomra igazán különleges volt ez az interjú, és nem csak azért, mert ez az első, hanem azért is, mert Zsanettól megtanultam, hogy érdemes figyelni az apró dolgainkra és azt, hogy nem szabad feladnunk soha.

Köszönöm szépen Zsanett válaszait és további sok sikert kívánok neki!
Hamarosan még egy cikket olvashattok a Write.From.Heart.-ról!

Szerző:

"Ha itt nem találsz, keress meg ott."