A boldogító igen, avagy mégsem – ajánló Cynhthia Ellingsen Hab a tortán című regényéről

A boldogító igen, avagy mégsem – ajánló Cynhthia Ellingsen Hab a tortán című regényéről

Nemrégiben olvashattátok Köszönjük Erawan! című cikkünket, melyből megtudhattátok, hogy Fejős Éva írónő jóvoltából új könyvajánlókkal készülhetünk nektek.

Nagyon örültem, mikor megérkezett a nekem szánt könyv, mely nem más, mint Cynthia Ellingsen Hab a tortán című romantikus regénye.

habatortan1

Nagyon szeretem az ilyen típusú könyveket, mint ez a regény, hiszen ezek az írások tudják olyan szinten kikapcsolni az agyam, hogy olvasás közben teljesen megszűnik létezni a külvilág. Elfelejtem a gondjaimat, nem nézek rá az órára, hogy már rég aludnom kellene… Ehelyett csak falom az oldalakat és a szomszédok bosszúságára (vagy ki tudja…talán örömére) akár hajnali kettőkor is hatalmas kacajjal töltöm meg társasházunk zegzugait.

Minden nő kiskora óta a nagy napról álmodik. A szép, ízléses díszletről, a fehér ruháról, a családról, barátokról és arról, hogy tökéletes lesz minden élete egyik legnagyobb pillanatában. Abban a pillanatban, amikor ott áll az az ember mellett, akit a világon mindenkinél jobban, feltétel nélkül szeret. És álmodik a férfiról, aki áhítattal pillant arra a nőre, akiért ha kell, tűzbe menne.

 

A hab a tortán-ban három különböző generáció élheti át egyszerre ezeket a pillanatokat és az ezzel járó bonyodalmakat. A mindennapi stressz, a párkapcsolatbeli nehézségek, az esküvő szervezéséből fakadó konfliktusok és hajcihők minden egyes szegmensét elénk tárja az írónő. Persze mindezt humorral és némi iróniával megfűszerezve, aminek köszönhetően igazán szórakoztatóvá válik a történet.

Kedvenc karakterem a legidősebb generációt képviselő June, az ármánykodó nagymama, aki legnagyobb ellenségével (mert ugye a szomszéd fűje mindig zöldebb…) esik szerelembe. Bevallom, a vele történő események sorozata csalta a legtöbb mosolyt arcomra.

A legfiatalabb, de annál komolyabb Chloe életének történései voltak rám a legnagyobb hatással. Kicsit megerősítették bennem azt, hogy élveznünk kell életünket és nem szabad csak a munkába temetkeznünk. Hiszen egy életünk van, úgyhogy nem felejthetünk el mindeközben boldognak lenni. Mert különben mit sem ér az egész. De mindemellett nem szabad elhamarkodott döntéseket hoznunk és a vesztünkbe rohannunk. Mert néha a boldogság ott lobog az orrunk előtt, csak mi túl vakok vagyunk ahhoz, hogy észrevegyük.

A határozott, de mégis nagyon bizonytalan Kristine karaktere egyben formálja meg a komoly, aggódó édesanyát és a kalandvágyó, fiatal nőt. Azt a nőt, aki már megtalálta a helyes utat, csak kicsit elfelejtette élvezni. És mikor minderre rájön, valamiért minden összekuszálódik. De hitének, kitartásának és igaz szerelmének köszönhetően végül minden a jó mederbe terelődik.
Az ő élete mutatja be nekünk azt, hogy nem minden az, aminek látszik.. Az életben nem minden fekete és fehér. Néha igenis a dolgok mögé kell néznünk és akkor mindent megérthetünk.

fotó: https://www.facebook.com/ErawanKonyvkiado/photos/a.460968190676986.1073741829.396318103808662/587047614735709/?type=3&theater

fotó: https://www.facebook.com/ErawanKonyvkiado/

A könyv olvasása közben eszembe jutott egy nagyon régi, kedves emlékem.. Mikor éltem első fehér rózsáját kaptam és hiába voltam boldog, legbelül valamiért mégis összetörtem. Nem hittem, hogy a fehér rózsa hordozhatja a szerelmet. Féltem, hogy igazából egy elutasító üzenetet kaptam, nem pedig igaz szerelmet. Aztán a sors megmutatta, hogy félelmeim mind hiábavalóak voltak. Mert a fehér rózsa tiszta, őszinte érzelmeket közvetített.

A regényben is fontos szerepet játszik ez a gyönyörű, „egyszerű” virág. Ahogy a rózsáról és a hozzáfűződő részeket olvastam, kicsit visszatért a hitem. Talán egy kis ideig úgy éreztem, hogy talán tényleg léteznek csodák… És nem fakulhat meg semmilyen szerelem.

Köszönöm Fejős Évának és az Erawan kiadónak, hogy elolvashattam ezt a regényt, amin szívből, ennyit nevethettem, de mindemellett kicsit elrepített a régi szerelmek idejére, aztán tovább szállhattam a jövő felé és elkezdtem álmodozni arról a fehér ruháról és életem egyik legfontosabb pillanatáról.

Szeretnénk veletek is megosztani ezt az élményt, ezért a játékos kedvű olvasóink között kisorsoljuk a regényt! Hamarosan megtaláljátok Facebook oldalunkon a részleteket!

Kapcsolódó linkek:
http://erawan.hu/
http://www.fejoseva.com/
https://www.facebook.com/ErawanKonyvkiado?fref=ts
https://www.facebook.com/fejoseva1?fref=ts

Szerző:

"Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet." /John Lennon/