A hit, egy csiga és a szerelem

A hit, egy csiga és a szerelem

kép: pinterest.com

kép: pinterest.com

Jön valami új. Valami más. Valami, ami mindennek az ellenkezője. Valami. Valaki. A változás.

Mindannyian mások vagyunk. Van, aki ajtóstul ront a házba, és van, aki fokozatosan engedi el magát és ereszti közel az idegeneket, akik bekopogtatnak hozzá. És vannak olyanok, akik csiga tempóban haladnak, mert félnek az újdonságtól. Félnek az újtól, a változástól. Rettegnek kinyitni a szívüket valakinek, aki, és ami más, mint a régi, a biztonságos, a megszokott.

Én a csigák közé tartozom. Bizony sokan nem bírják ezt a fajta lassúságot és inkább elszaladnak a házukat is magukkal vonszolóktól. De engem ez nem zavar. Inkább leszek megfontolt csiga, minthogy az első adandó alkalommal belesodródjak valamibe, ami mindent felforgat, majd hirtelen darabokra tör.

Lehet, hogy ez nem a legjobb megoldás, de én megvárom azt a pillanatot, amíg a kócos kis romantika megtalál és tejfogával belemar a szívembe.

kép: pinterest.com

kép: pinterest.com

Nézhetnek ezért naivnak, vagy vádolhat bárki azzal, hogy valamilyen álomvilágban élek és soha nem jutok majd sehova.
Lehet, hogy álmodozó kislány maradtam a lelkem mélyén, aki még hisz a szerelemben és annak erejében. Hiszem azt, hogy van valaki, aki tényleg a másik felünk, aki nélkül nem élhetünk. Hogy van valaki, akinek hiányakor valami annyira összeszorul legbelül, hogy levegőért kapkodva keressük őt.

Hiszem, hogy létezik a szerelem. Hiszem, hogy mindenek felett van ereje, és hiszem azt, hogy el fog jönni, amikor el kell jönnie. És ha eljön, akkor felforgat mindent. Tör, zúz, rombol és újjáépít. Mássá tesz mindent és mindenkit. Fejét veszti tőle mindenki.

Hiszem, hogy a szerelem egy varázslat. Egy eget rengető csoda, amit semmi sem helyettesíthet a világban.

És igen. Lehet, hogy csiga tempóban haladok, és rettegek az újtól. De hiszem azt, hogy ha eljön a megfelelő pillanat, akkor kinyitom a szívemet és beengedem az újonnan érkezőt.
Hiszem azt, hogy ha valakinek kinyílok, az tényleg olyan ember lesz, akire érdemes volt várnom. És hiszem..Tényleg hiszem, hogy létezik tiszta szerelem és felhőtlen boldogság a világon. 

Szerző:

"Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet." /John Lennon/