A könyvem olyan értékeket hordoz magában, amit sajnos a mai modern korunkban elfeledettnek tekinthetünk – interjú Berkes Blankával

A könyvem olyan értékeket hordoz magában, amit sajnos a mai modern korunkban elfeledettnek tekinthetünk – interjú Berkes Blankával

Ma egy olyan írónőt mutatnék be nektek, aki bár nemrég kezdett el foglalkozni az írással, már be is fejezte a mesekönyvét, jelenleg pedig a folytatásán dolgozik. A Fera és a tündérvilág tavasz végén fog megjelenni az Underground Kiadó gondozásában, de ti már a megjelenés előtt betekinthettek a kulisszák mögé! Fogadjátok szeretettel a Berkes Blankával készült interjúmat!

 

Mesélj kicsit magadról! Hogyan jött az ötlet, hogy alkotni kezdj?

1984.02.28-án születtem Székesfehérváron.

Mindig is szerettem írásban kifejezni a gondolataimat, ám az alkotás gondolata akkor fogalmazódott meg bennem, amikor a kislányom arra panaszkodott, hogy fél a sötétben.

Így esténként rövid kis történeteket találtam ki, ami eloszlatta a félelmeit. Ez arra sarkallt, hogy írjak egy egyedi mesekönyvet, hiszen kisgyermekes anyukaként tudom, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával és sok édesanya segítségére szolgálhat. A hamarosan megjelenő művem, a Fera és a tündérvilág címre hallgat annak ellenére, hogy még nincs forgalomban a regényem, elég nagy népszerűségnek örvend az facebook oldalamon. Mi több, jövőbeni konkrét vásárlóim is szép számmal vannak.

Mesélj a művészetedről! Mit jelent számodra?

Az én művészetem természetesen az írás, ami munka és szórakozás is egyben, hiszen amikor írok elmerülök gondolataim mélyébe. Mondhatnám úgy is, hogy elutazom  „Tündérországba” majd papírra vetem azt és szép, ízléses történetté válik. A megélt gyermekkori valós emlékeimből és a saját fantáziámból tevődik össze ez  szellemi gyermekemet jelenti számomra.

Mi az, amit adni tudsz az embereknek, azáltal amit csinálsz?

A regényemet elsősorban kisgyermekeknek és kiskamaszoknak szántam, de felnőtteknek is bátran tudom ajánlani mert elsősorban a szeretetről, segítőkészségről és egy kislány gyermekkori lelki sérüléseiről  szólnak. A könyvem olyan értékeket hordoz magában, amit sajnos a mai modern korunkban elfeledettnek tekinthetünk. Szeretném, ha minden emberhez eljutna a jövőt illetően ez a modern tündérmesének is nevezhető mű.

Van valaki, akire felnézel, esetleg olyan művész, akit példaképednek tekintesz? Ha van kedvenc idézeted, oszd meg velünk!

Természetesen van, akikre felnézek. Mindketten írónők és barátaim is egyben. Nekik már kaphatóak az Underground Kiadó gondozásában megjelent alkotásaik. Itt hadd említsem is meg őket! Aranka T. Kovacsics és Isabel Healien Rose!  Mindkét írónő fantasztikus regényekkel büszkélkedhet fantasy, romantikus kategóriába hozták világra szellemi gyermeküket! Kimondottan szeretem Andersen összes művét, szívesen olvasom Danielle Steel könyveit is. Kedvenc idézetem nincsen, inkább egy szlogenem van az életről, ami minden körülmények között igaz és ez alól senki sem kivétel. Legyünk őszinték, szeretetet tudni adó és kapó becsületes összetartó emberek!

Mi az, amire a legbüszkébb vagy, mióta ezzel foglalkozol?

Természetesen az, hogy befejeztem az első kötetemet, mert a Fera és a tündérvilág egy folytatásos regény, ami végigkíséri egy kislány nem mindennapi kalandjait és lelki szenvedéseit is.

Mint említettem még nincsen forgalomba a művem már most nagy népszerűségnek örvend a saját Blanka és a mesék világa című facebook oldalamon, ahol az emberek bele is tudnak olvasni egyes részekbe.

Mi inspirál, vagy motivál a mindennapokban?

Inspirál és motivál is egyben, hogy késő tavasszal fog megjelenni a művem, és már most nagy érdeklődés veszi körül. Valamint a saját gyermekeim is motivációt nyújtanak a következő kötetem megírására.

Még egyszer szeretném megemlíteni Aranka T. Kovacsics írónőt, aki megadta nekem a végső lökést pozitív kritikáival és megajándékozott a barátságával is.

Mi az, ami boldoggá tesz?

Maga az írás, és hogy olyan könyvet hoztam létre, ami még nincs a magyar könyvpiacon. Továbbá gyermekeim kacagása. Isabel Rose és Aranka T. Kovacsics támogatása, barátsága.

Mik a további céljaid ezen a téren?

Először is késő tavasszal jelenik meg az első kötetem, amit minden egyes édesanyának és gyermekeknek szívből ajánlok. 

Továbbá folytatásos regényről van szó, és remélem, akkora érdeklődés fogja körülvenni, mint a Fera és a tündérvilág  I. kötetet.

Mint minden író álma az, hogy főállásban tudja végezni ezt az örömteli munkát. Sajnos sok olyan cikket olvasok  „Az írásból nem lehet megélni!” Az én véleményem pedig az ,hogy ez egy sztereotípia és mindenki sikeressé válhat akkor is, ha nincs nagy irodalmi múltja. Érvényes ez bármire amibe az ember belefog, hiszen az élet egy ajándék és mi magunk formáljuk olyanná amilyenné szeretnénk tenni. Minden csak önmagunktól függ.

Köszönöm szépen az interjú lehetőséget és író kollégáimnak nagyon sok sikert kívánok!

Mutassuk meg együtt ,hogy egy magyar ember is tud úgy alkotni ,mint egy angol vagy éppen amerikai.

 

Köszönöm az interjút Blankának!

 

Ha tetszett az interjú, itt olvashatsz bele a regény részleteibe:

Facebook oldal

Facebook csoport

A képek forrása: facebook