A különlegesek szellem-magánya

A különlegesek szellem-magánya

Napok óta itt motoszkál bennem egy gondolat. Valaki belém ültette. Azokról, akik különlegesek az életünkben és azokról, akik fontosak.

Az olvasottak szerint az, aki különleges, arra az ember mindig emlékezni fog, míg az, aki fontos, arra egész életében szüksége lesz.

Én mindig (csak) különleges voltam.  

Mint egy szellem alak, vagyok jelen a mélyen magukban őrzött csodalámpásban és azt hiszem időnként, amikor senki sem látja őket, megdörzsölik a lámpást és felidézik képemet.

 

tumblr_static_tumblr_lfpuncnauf1qdxy1yo1_500

 

Mert nyomot hagytam. Kitörölhetetlen nyomot.

Különlegesnek lenni annyi, mint örökre ott hagyni a lábnyomunkat valaki küszöbén. Egy orrban ragadt illat, ami sosem párolog el. Egy tánc az esőben, ami emlékként mindig visszatér, minden alkalommal amikor elered az eső. Egy elsuttogott mondat, amit soha nem hallhat és tudhat meg senki más. Egy jelentőségteljes szívdobbanás minden egyes véletlen találkozásnál. Egy fátyolos tekintet. Egy remegő kézzel szorongatott fénykép. Egy életen át tartó kísértet járás, a múltban ragadt szívekben.

Mégis.

Sosem elég fontos.

Ahhoz, hogy marasztalják. Hogy betöltse a teret. Hogy az illata belengje az otthont. Hogy esőtánc esőtáncot követhessen. Hogy világgá kürtöljék. Hogy kéz a kézben járjanak vele. Hogy jóban és rosszban szeressék. Hogy lássák akkor is, amikor esendő. Hogy betöltsön egy fényképalbumot. Hogy szükség legyen rá.

Nem is sejtik, hogy a különlegesek is szeretnének fontossá válni…

 

Talán attól tartanak, a hétköznapi közelségben elvész a varázs.

Talán a hétköznapit simulékonyabbnak tartják.

Talán túl sok a fény.

Talán bátorságuk nincs.

Talán könnyebb szeretni egy szellemalakot.

Talán épp emiatt szeretnek.

 

képek forrása: www.tumblr.com

 

Szerző:

Álmodozó vagyok, aki képtelen megmaradni a realitás talaján, mert a lelke magasabbra vágyik. Kereső. Utazó a világban és önmagában, nyitottan az egész mindenségre. Csak egy kis lélek, aki valahonnan ide pottyant, s ha már így esett, gondolta körül néz.