A lány és a blog, akik együtt nőttek fel

A lány és a blog, akik együtt nőttek fel

Egy igazán lendületes lányt mutatok be ma Nektek! Egy lányt, akinek a blogját még a B13-on ismertem meg, akkortájt, amikor én is elkezdtem blogolni. Az Ő blogja volt az egyik abból a néhányból, melyet rendszeresen követtem. Napról-napra végigkísértem az életének azt a részét, melybe bepillantást engedett. Egy kicsit olyan, mintha ismerném, hiszen lassan 7 éve olvasom bejegyzéseit, ezért megtiszteltetés számomra, hogy én írhatok Róla!

A lányt, akiről ma írok Nektek, sokan főmasnilányként, a Masni főszerkesztőjeként ismeritek. Ő Meyer Eszter-Virág. Ma Őt mutatom be!

Meyer Eszter-Virág és a blogja együtt nőttek fel. 2006-ban még egy tinilány mindennapjait, érzéseit kísérhettük figyelemmel, majd idővel egyre komolyodtak az írások, és egyre komolyodott az író is. Közben a blogger felnőtt, a szentesi drámatagozatos gimnáziumból Pestre került főiskolára, most pedig két munkahelyen dolgozik, egyikből rohan a másikba, szerkeszti a Masnit, és közben még blogol is. Olyan, mintha Eszter-Virág napjai nem 24 órából állnának, hanem legalább 36-ból, de ahogy ő mondta „tudom, hogy lassítanom kell, és szoktam is lazítani, de huzamosabb ideig nem tudok, mert akkor csak céltalanul bolyongok, és majd’ megőrülök, annyira feszeget a tettvágy”

unnamed2

Ritka, hogy valaki, aki személyes blogot vezet, megosztja az életét velünk, nem rejtőzik álnév mögé. Eszter-Virág azonban nem tette, a kezdetektől vállalja ki is ő, úgy gondolja, hogy bármit és bárhogyan tesz, akármilyen eredménnyel, az az ő sikere, vagy épp az ő kudarca, és fel kell vállalni, vállalni kell a felelősséget mindenért.  Nagyon sok mindet elárul magáról, akik régóta követik, szinte úgy érezhetik, ismerik, persze azért vannak olyan dolgok, melyekbe ő sem avat be mindenkit, nem teregeti ki a szennyest, ami jól is van így. Így is nagyon sokat megtudhatunk róla, és élvezet olvasni szavait.

Bár ő azt mondja sosem akart író lenni, mert író nem lesz valaki, hanem annak születik, mégis remekül bánik a szavakkal, gondosan szerkesztett, gondosan megírt bejegyzéseket olvashatunk tőle, melyek mindig őszinték. Nem színészkedik, nem játssza meg magát, azt adja nekünk, azt mutatja meg magából, aki valójábanA blog számára amolyan lelki szemetesláda, melybe leírhat mindent, ami nyomot hagy az életében, vagy ami épp eszébe jut.  Hol élete egy eseményét olvashatjuk, hol egy tényállást foglal össze, hol az aktuális hangulatát írja le, de mindig szívből és őszintén ír.

„Sosem gondoltam bele, hogy engem bárki olvasna. Olyan irreálisnak tűnik, nem tudom elképzelni, hogy valaki egy átsulizott, átdolgozott nehéz nap után hazaér, és kikapcsolódásképpen az én bejegyzéseimet olvasgassa. Azt hiszem, ezért is olyan személyes minden, amit leírok.”

A blog, ahogy Eszter-Virág nevezte „élete-ütőere” és egyben az eddigi leghosszabb és legkomolyabb kapcsolata. Nem tudja elképzelni, hogy ne írjon, így megnyugodhatunk, minden bizonnyal még sokáig olvashatjuk szavait, követhetjük élete eseményeit.

Azonban ha Eszter-Virágról van szó, mindenképpen meg kell említenünk a Masnit, melyet Wargicával, azaz Warga Krisztinával közösen szerkesztenek, és napról-napra ellátnak minket jó tanácsokkal, tippekkel, trükkökkel, és naponta több száz lánynak segítenek boldogulni a divat világában, a szerelemben, a mindennapokban. Egy Facebook beszélgetés során született meg a Masni ötlete, ma pedig már több ezres rajongótábora van, igazán dicséretre méltó, amit a lányok elértek, és a kitartásuk és lelkesedésük, mellyel vezetik, írják a Masnit.

947090_10151592526156306_2138954054_n

„Pár év múlva az Andrássyn fogunk ülni a Wargicával az erkélyemen, Irsait vagy rozét kortyolgatva. Dohányozni fogok, a mopszom körülöttünk ugrál majd, és örülni fogunk.”-írta Eszter-Virág. Kívánom Nekik, hogy így legyen, teljesüljenek álmaik, és még sokáig írjanak, sok sikert kívánok!

Jövő héten egy hosszabb interjút is olvashattok, melyből még többet megtudhattok Eszter-Virágról! 

Szerző:

*"a narancsnak nincs szíve" bárcsak narancs lehetnék*