A Nik’s Boxról bővebben –  interjú Gyaraki Nikivel

A Nik’s Boxról bővebben – interjú Gyaraki Nikivel

A két héttel ezelőtti kedden mutattam be Nektek Gyaraki Niki divatblogját, a Nik’s Boxot! Azóta is számos friss praktikával bővült az oldal, amiket szintén kedvencekké tehetünk. Most nálunk Niki is felszólalt egy interjú erejéig, fogadjátok bemutatkozását nagy szeretettel! 🙂

1. Pár mondatban össze tudod foglalni, mi minden található a blogodon?

A Nik’s Box egy igazi kis csajos blog, mindenféle érdekes témával. Foglalkozok csináld-magad projektekkel, szépségápolási és frizura tippekkel. Megosztom stílus ötleteimet, egy-egy összeállításomat. Menyasszony vagyok, ezért nemrég kezdtem egy új rovatot is, ami az esküvőről szól: saját készítésű dekorációk, frizurák, szervezési tanácsok és még sok más, ami eszembe jut. Ezek érdekelnek. Később pedig tervezek egy kis személyesebb részt is. Szeretném, hogy igazán változatos legyen az oldalam. Létrehoztam egy Youtube csatornát is, de még csak 1-2 videót töltöttem fel – azt is fejleszteni fogom még.

2. Mi vitt arra, hogy egy ilyen oldalt létrehozz?

Alkotás vágy, önkifejezés, vagy talán egy egészen kicsi exhibicionizmus… Nem tudom. Néhány éve mintha hirtelen felfedeztem volna magamban egyfajta kreativitást. Az alkotásaimat először a saját Facebook profilomon osztottam meg, majd úgy éreztem, ezt az egészet egy más platformra kellene helyezni. Így több hónapos hezitálás után a blogolás mellett döntöttem. Először voltak aggályaim, de végül győzött az az érzés, hogy ezt kell csinálnom, és egy évvel ezelőtt megszületett a Nik’s Box. Egyetlen ismerősömnek sem volt hasonló témájú blogja, így mindent magamnak tapasztaltam ki, fedeztem fel, ami nagyon izgalmas volt. Ez teszi számomra még értékesebbé. Sokszor dolgoztam rajta éjszakába nyúlóan, egyszerűen nem bírtam abbahagyni. J Rendkívül jó érzés, amikor elkészül egy-egy bejegyzés. Az egész blog nagyon inspirálóan hat rám. Sok-sok oldalnyi előre leírt ötletem van, és minden nap jön hozzá újabb. Jó látni azt a fejlődést, ami az első bejegyzések óta végbe ment. Egy egészen új világ nyílt meg számomra. Úgy érzem, sikerült belevinni a személyiségemet, és megmutatni magamból egy kis szeletet.

3. Elsősorban kiknek ajánlod látogatásra?

Főleg talán inkább lányoknak, nőknek. Bár van néhány fiú (férfi) olvasóm is… J Olyanoknak, akiket érdekelnek az egyszerűen megvalósítható, hasznos ötletek. Akik örömüket lelik az alkotásban, az egyedi dolgokban. Akik –hozzám hasonlóan- egy hosszú, fárasztó nap után szeretnek hazamenni, egy kis szépségápolással kényeztetni magukat és blogokat olvasgatni. Akik szeretnek a frizurájukkal bíbelődni és a tükör előtt órákig ruhákat próbálgatni. Akik szeretik nőiességüket a külsőségekben IS kifejezni.

gyaraki niki1

4. Mit gondolsz, mennyire kell egy nőnek törődnie a külsőségekkel? Mi az “egészséges” határ?

Ez egy igen jó és összetett kérdés. Szerintem addig kell törődni ezekkel, ameddig önmagunk tudunk maradni, ameddig nem árt a személyiségünknek. Ha nem minden gondolatunk e körül forog, csupán egy hasznos eszköznek tekintjük az önkifejezésben. Mert aki azt mondja, hogy a külső nem számít, az valótlant állít. Ez alatt nem azt értem, hogy szupermodellnek kell lenni, de ápolt és rendezett kinézetre van szükség. Azt gondolom, a kisugárzás, a jellem sokkal jelentősebb, mint a külső – mégis a kettő erősíti egymást. Fontos, hogy mindenféle cicoma nélkül, természetesen is magabiztosnak érezzük magunkat. Én például csak ritkán, alkalmanként használok sminket, színes körömlakkot vagy ékszereket, és akkor is nagyon keveset. Nem azért mert szépnek gondolom magam, hanem mert elfogadtam azt, aki vagyok, amilyennek alkotott a Teremtő.

5. Mennyire érdekel a divatvilág? A saját stílusodat követed, vagy lépést tartasz az aktuális trendekkel?

Egyre inkább érdekel a divatvilág. Van már egy kiforrott stílusom, amit nőiesnek, néha inkább kislányosnak neveznék: szeretem a finom anyagokat, a csipkét, a gyöngyöket, a masnikat, a magas sarkú cipőket és a szoknyákat. Egyszer-egyszer feltűnőbb dolgokat is felveszek. Emellett figyelemmel kísérem az aktuális divatot, de nem ugrok rá mindenre, csak azt építem be a ruhatáramba, ami illik hozzám. A pillanatnyi trendeknél jobban szeretem az amolyan „örök”, vissza-visszatérő darabokat. De mivel általában egyszerre több minden van divatban, így nincs nehéz dolgom.

6. A “Do It Yourself” (DIY) rovatod lett az én személyes kedvencem. Te is preferálod az otthonról hozott barkács ötleteket?

Ez a legnépszerűbb téma. A DIY bejegyzések kapják a legtöbb like-ot és kommentet, valamint ezekkel kapcsolatban érkezik a legtöbb e-mail is. Egy fontos alappillére az oldalamnak. Nagyon szeretem az otthonról hozott barkács ötleteket. Vannak olyan projektjeim, amelyek fillérekből kihozhatóak, de több olyan is, amelyekhez az alapanyagok beszerzése költségesebb. Törekszem rá, hogyha egyszerűbb is az ötlet, akkor se tűnjön ócskának.

7. A bejegyzéseid angol nyelven is olvashatóak. Sok külföldi látogatód akad?

Igen, nagyon sok országból látogatják a blogomat, néha egészen meglepő helyekről is. Az internet világában tényleg nincsenek földrajzi korlátok. Kezdettől fogva azt szerettem volna, hogy a Nik’s Box nemzetközi legyen. Sőt, először csak angol nyelvű volt, de aztán több ismerősöm jelezett vissza, hogy hát jó a blog, de sajnos nem értik, csak a képeket tudják nézegetni. Így végül kétnyelvű lett. De nem bántam meg, mert a legtöbb olvasó Magyarországról van.

8. Vannak olyan terveid, hogy a divatszakmában dolgozz? 

Lett volna lehetőségem. Kerestek már meg modell ügynökségtől, de visszautasítottam, mert kisebb átalakításokat akartak végrehajtani a külsőmön, például, hogy levágják a hajam, keskenyebbre szedik a szemöldököm. Pont azokon a dolgokon akartak változtatni, amiket legjobban szeretek magamon. Bár az egész modellkedés nagyon csábítóan hangzott, mégsem akartam miatta elveszíteni önmagamat és az értékeimet. De ha egy más területen jönne ajánlat, nem utasítanám vissza. Szívesen dolgoznék a divatszakmában.

Köszönjük Gyaraki Nikinek az interjút, és további szép sikereket kívánunk a jövőben is! 🙂

Szerző:

Ott vagyok valahol a népzene és rock között, egy zongora és egy mikrofon mögé bújtatva, verseskötetek és divatlapok alá temetve, fényképezőgéppel bohóckodva mindenhol, Marilyn Monroet és Audrey Hepburnt bálványozva, és vintage ruhákat aggatva magamra. Ja, és persze kell lennie valahol egy rúzsnak is. ;)