Ajánló Ungvári Péterről: “Képei, akár egy mozifilm kockái”

Ajánló Ungvári Péterről: “Képei, akár egy mozifilm kockái”

“Az igazi művészt nem kötik gúzsba a meglévő szabályok, ő nem vesz át egy megmerevedett sémát, hanem önmagából alakít ki egy új világot, s ennek felállítja sajátos törvényeit.”
Szőnyi István

560236_614952735200057_1522414990_n

Ungvári Péter Photography

Hiszem, hogy egyes emberek nem véletlenül lesznek részesei az életünknek. Nevezhetjük sorsnak, vagy akárminek, de egy biztos: Minden okkal történik. Ilyen érzés kerített hatalmába, mikor Czikkely Anna ajánlása által rátaláltam Ungvári Péterre. Azonnal írtam neki, hogy én mindenképp szeretnék vele interjút készíteni és nagy örömömre bele is ment a közös munkába.
Aztán felpörögtek a dolgok, az agyam elkezdett kattogni, ötletelni, Péter képei pedig ámulatba ejtettek és legszívesebben az egész ajánlót a fotóival tölteném ki, szöveg nélkül, letisztultan. Hisz őt talán az alkotásain keresztül lehet a legjobban megismerni.

“Én magam is szeretem az újdonságokat, az alternatív irányzatokat, amelyek kitűnnek a mainstream-áradatból, egy kicsi, de annál élhetőbb szigetet alkotva. Képeimet is olyan mentalitással készítem, hogy kitűnjenek a tucatfotók közül, a néző ne tudjon elmenni anélkül, hogy valamilyen hatás érje.”

556421_460284020666930_1421587650_n

Ungvári Péter Photography

Főleg esküvő és portré fotózással foglalkozik, de szinte mindenbe belekóstol. Az első gondolat, ami megfordult a fejemben, miközben az önéletrajzát olvastam az angol nyelvű oldalán, hogy ő olyan, mint egy polihisztor. Péter ugyanis a fotózás mellett amatőr színész és rendező, szórólapokat tervez, önkéntes projektekben vesz részt és jótékonysági koncerteket is szervez. Közben persze pár hónapig egy program keretében San Fransiscóban  volt kint a Prezinél gyakornok. És ha ez még nem lenne elég, Péter vegyészmérnöknek tanul a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Fotói mind emberközeliek, az embernek az az érzése támad, hogy a képen azt az embert látja, aki valójában is ő, nem egy beállított, erőltetett személyiséget. Ahogy ő mondja: “Számomra a képek olyanok, olyanok, mintha egy mozifilm legjellegzetesebb képkockáját külön képként értelmeznénk, az előzmények és következmények pedig minden befogadóban másképp csapódnak le.”

483628_544901365538528_1465818745_n

Ungvári Péter Photography


Üzenete, amit bemutatkozásában ír, minden fotósnak példaként szolgálhat:
“Szerintem a jó kép nem csupán esztétikus, hanem üzenetet is hordoz magában azok számára, akik hasonlóan közelítik meg a fényképészetet. Ez nagy kihívást állít a fotós elé, amelyet a tőle telhető legjobb módon igyekszik teljesíteni.

 Jövőhéten egy interjú keretében jobban is megismerhetitek Pétert. Addig is lentebb megtalálhatjátok az elérhetőségeit, ahol megnézhetitek a gyönyörű képeit.

Facebook: https://www.facebook.com/ungvaripeterphotography
S
aját oldala:
http://www.ungvaripeter.hu/

Szerző:

Örökösen kutatok valami megfoghatatlan iránt. Amiről csak néha hallani suttogásokat. Szeretni vágyom, gyűlölni nem tudok. Soha, senkit, semmiért. Emberek formálnak, gyúrnak össze napról-napra. Öleléseik, néma megértéseik, mosolyuk, csókjuk tesz azzá, aki vagyok. Egyébként örökös álmodozó, színtévesztő és lila mániás, aki nem tud és nem is akar egy olyan világban élni, ami nem az övé.