Akit hagyunk olvasni- interjú a Hagyjatok! Olvasok! blog szerzőjével

Akit hagyunk olvasni- interjú a Hagyjatok! Olvasok! blog szerzőjével

Manapság már rengeteg féle-fajta blog van, mind más-más témával és más hangnemben. Engedjétek meg, hogy most a Hagyjatok! Olvasok! blog szerzőjét, AniTigert mutassa be Nektek Dorka, akitől a jövő héttől rendszeresen olvashattok cikkeket nálunk!

Hogyan jellemeznéd magad 5 szóban?

Humoros, őszinte, barátságos, zárkózott, szarkasztikus.

Miért kezdtél el blogolni?

 Több mondanivalóm volt egy-egy könyvhöz, mint amennyit értékelés címszó alatt toleráltak a Molyon. Amúgy egy zárt fórumon írtam a magam kis könyvajánlóit, ott vetették fel, hogy nyithatnék egy könyves blogot, mert baromi jók az írásaim. Az a helyzet, hogy ha elültetik a bogarat a fülemben (bármivel kapcsolatban, ami távol áll tőlem), akkor némi mérlegelés után hajlamos vagyok belevágni.

Jellemezd a blogod is 5 szóban!

Őszinte, humoros, szarkasztikus, vidám, sokszínű.

Ha nem olvasol vagy blogolsz, mit csinálsz a szabadidődben?

Számítógépes játékokkal játszom (Imádom a hidden object gameket!), tévézek a családdal, színházba járok, barátokkal vagyok, kutyát sétáltatok, eszem.

Ki szoktál lépni a komfortzónádból (akár könyves akár személyes)?

Könyves szinten elég gyakran ki-kilépek a komfortzónámból (pl: legutóbb Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnak könyve kapcsán csalódtam kellemesen). Főleg Molyos kihívások kapcsán hagyom hátra a kedvenc műfajaimat és/vagy íróimat, és tényleg csak nagyon ritkán csalódom!
Magánemberként ritkán mozdulok ki a kényelmes, kis világomból. Rajta vagyok az ügyön, de a lehetőség is kevés és az újranyitás se könnyű… (Nem segít az sem, hogy egy lusta állat vagyok! ;)))

Szoktál más blogokat olvasni? Ha igen, azok főleg könyvesek vagy másfélét is?

Szoktam és főleg könyves blogokat. Régebben fanfictionös blogokat is olvastam, de már nem fér bele az időmbe…

Kik a kedvenc bloggereid?

Igazából időről-időre változik, hogy éppen kik a kedvencek, akiket szinte naprakészen olvasok! Viszont mindenkit olvasok, aki az oldalamon az „Őket olvasgatom” modulban fel van sorolva… plusz még vagy 10-15 Molyon vagy itt-ott követett emberkét. ;o)

Mennyi időt töltesz egy cikk megírásával, és amilyen szempontokat veszel figyelembe egy könyvértékelésnél?

Olvasás közben folyamatosan készítgetem a jegyzeteimet és benyomásaimat, aztán olvasás után mindent leírok, amit érzek. Ezek után vadászom össze Pinteresten a cikkhez/bejegyzéshez tervezett cikkeket, amivel néha napok is elmennek, máskor megvan pár óra alatt. Magát a bejegyzést Wordben formázom és írom… néhány óra csinosítgatás után kész is! Összességében 1-2 nap alatt vagyok meg egy új poszttal.
Milyen szempontokat veszek figyelembe? Mire gondolsz?
Mindenképpen őszintén leírom, amit érzek és minden egyes könyvet igyekszem önmagához mérni, nem másokhoz méricskélve pontozni. (Néha nem sikerül…) Amúgy igyekszem egységes posztokat készíteni, ez fontos. Tartalmilag nem kötött, mit emelek ki a bejegyzésben. Mindig arról írok, ami érdekelt vagy megfogott a történetben.

Mit üzennél azoknak, akik mostanában szeretnének blogot nyitni?

Szerintem felesleges belevágni, ha csak az ingyen könyvek miatt teszed. Ezt muszáj leszögeznem, mert nagyon sok új blog nyílt emiatt, amik aztán meg is szűntek, mert elfogyott az írójának a lendülete… Ha szeretsz írni és jól is írsz, imádsz utána járni dolgoknak, képben vagy a friss megjelenésekkel és az aktuális trendekkel, akkor érdemes megpróbálnod.

Köszönöm szépen a válaszokat!

Kövessétek Anita, azaz AniTiger blogját itt, vagy kövessétek őt facebookon!

Szerző:

Ezt a cikket egy kedves vendégszerkesztőnk írta. Ha van egy jó írásod, vagy szeretnél hozzánk írni, egy vagy akár több cikket, jelentkezz nálunk emailben a lendulet.magazin@gmail.com-on.