Antal Andi is a szerkesztőnk lett. Ismerd meg!

Antal Andi is a szerkesztőnk lett. Ismerd meg!

Antal Andrea írását már közzétettük egy hete az oldalon, de akkor még nem tudtuk, hogy egy igazi lélek-íróval van dolgunk. Most ti is megismerhetitek őt közelebbről, az íráshoz  és a világhoz fűződő viszonyát, melyet a mai naptól kezdve hivatalosan is megoszt majd a Lendület honlapján. 

 

Antal Andrea

Miért jelentkeztél a Lendülethez?

Mert változás kellett, valami pozitív, valami, ami a szívemhez közel áll és ami kiszakít a hétköznapokból. Mert szeretek írni, számomra leírni könnyebb, mint kimondani az érzéseket. Mert szeretek érezni. Az írás számomra terápia. Öngyógyítás.

Sorolj fel 5 dolgot, amit rólad mindenképp tudni kell!

Sorozatfüggő vagyok. Merek érezni. Szorongással küzdök. A mentális betegségek a szívügyem. Mindent túlgondolok. + 1 félelmetesen jók a megérzéseim.

Mi az, amit az írás ad neked?

Lelket ad, értelmet ad, szeretetet és szabadságot. Legfőképp akkor írok, ha épp valami nem stimmel. Ha valami nagyon fáj és kiabálni akarok, de nem jön ki egy hang sem a torkomon. Ilyenkor jönnek szavak és kitöltik a lelkemben lévő űrt. Úgy gondolom, hogy aki ír, és igazából ír, az magának ír. Nem az számít, hányan olvassák és hány ember lelkét érinti meg, a lényeg szerintem az, hogy minden, amit leírsz, abba bele kell raknod saját magad, különben nincs értelme. Ahogy már említettem, ez egyfajta terápia nekem, ami megtanít arra, hogy a gyógyulás nem egy lineáris folyamat. Mindemellett nagyon sokat tanulok önmagamról is.

Mi az, ami inspirál?

Furán fog hangzani, de engem a fájdalom inspirál. Valahogy az tart mozgásban. Attól érzem, hogy élek és van lelkem, hogy érzek és fáj. Szerintem a legjobb és legszebb dolgok mindig nagyon sok fájdalommal járnak.  És a legigazibb írások is úgy születnek, ha az ember épp meghalni készül, mert akkor abba bele tudja tenni az egész lelkét. Fura lány vagyok, tudom. 🙂

Ha oda utaznál, ahová csak akarnál, hová mennél? Miért?

Azt hiszem ez az a kérdés, ami a legjobban kifog rajtam. Mert kéne rá egy válasz, nem? Kéne lennie legalább egy konkrét helynek, ahová vágyom. De nincs erre válaszom. Úgy érzem, hogy ahová mennem kell, oda úgyis menni fogok. Sok szép hely van a világon és nagyon sok látnivaló van, amit persze szeretnék én is megnézni, pl. a Niagara vízesés, az ausztráliai állatvilág, vagy a Kanári-szigetek és még sorolhatnám… de sosem vágytam igazán egyetlen helyre. Lehet ez azért van, mert legszívesebben mindenhol lennék egyszerre.

 

Andi első írását itt olvashatjátok!

Üdvözlünk körünkben! 🙂 

Szerző:

"Amikor életem végén Isten elé állok, remélem, hogy nem lesz semmiféle olyan kis tehetségem, amire azt mondhatná, hogy nem használtam ki." /Erma Bombeck/