“Arra születtünk, hogy tiszta legyen még a szívünk, s játszunk még tovább…” Ajánló: Játszóház Projekt

“Arra születtünk, hogy tiszta legyen még a szívünk, s játszunk még tovább…” Ajánló: Játszóház Projekt

Minden gyerek álma, hogy egyszer olyanok legyenek, mint a nagyok, felnőttek akarnak lenni, mi pedig ugye leintjük őket, maradjatok csak gyerekek, ráértek még felnőni.
A nagyok dolgai mellett azért lássuk be, minden felnőttben ott motoszkál a gondolat, hogy kicsit vissza kellene vedleni, el kellene tüntetni ezt a hatalmas komolyságot. Én tudok egy nagyon jó tippet, receptet, hogyan engedhetitek ki kicsit ezt a kalitkába zárt gyermeki lelket!

Vegyél egy csapat lelkes, nyuszis pólós „gyereket”, akik elindítottak egy olyan eseményt, melynek neve: Játszóház Projekt. (Budapesten és Debrecenben 110%, hogy találkozhatsz egyikőjükkel, de ha a Facebookon rájuk keresel, talán mindenkit és minden információt megtalálsz.)

Ezeknek a furcsa, nyuszis pólós srácoknak van egy csomó nem evilági társasjátéka. Nem. Itt nincs Monopoly, Activity, vagy Ki nevet a végén?, vagy éppen Gazdálkodj okosan! – pedig lehet, hogy egy romkocsmás játszóházazás közben kifizetődő lenne… Itt olyan játékokkal találkozhatsz, amelyek akár két főre is tökéletesen megfelelnek, vagy éppen tizenkettőre. Gondolkodni szeretnél, és taktikázni? Esetleg még jöhet egy kis humor is? Vagy a többiek reakció idejére vagy kíváncsi pár lecsúszott sörike után? Itt találsz olyat, amely szem-szádnak ingere.

jtszo

Én a barátaimmal az első alkalom után, szinte minden második hét csütörtök estjeit a Roncsban töltöttük és játszottunk. Vannak kedvenc játékaink, viszont mindig kipróbálunk valami újat, és mindig bővül a lista. Szerencsére nem úgy zajlik egy ilyen esemény, hogy felmarkolsz egy doboz játékot, majd ültök a szabályzat fölött, hogy most mégis mit kellene csinálni, hanem a már említett nyuszis pólós srácok – akiket nevezhetünk játékmestereknek -, szívesen segítenek nekünk mind a választásban, mind pedig a játék menetének ismertetésében. Nagyon empatikusak és toleránsak! Igen! Ezt bizton állítom, mert még engem is elviselnek, pedig sokszor én vagyok a leggyengébb láncszem.

Az ilyen esték jó lehetőséget biztosítanak az új ismeretek kialakításában is, hiszen a körülötted ülőket is akarva-akaratlanul szemmel tartod, hogy ők vajon mivel játszanak, miért szórakoznak olyan jól, és simán odamehetsz hozzájuk beszélgetni, vagy éppen megkérdezni, hogy csatlakozhatsz-e. Hidd el, nem harapják át a torkodat! Jó fejek! Ők is azért vannak itt, mint te: játszani, és jól érezni magát.

Csapjatok egy ilyesmi görbe estét, garantált, hogy függővé váltok!

Minden fontos információt megtaláltok itt és itt!

Szerző:

"Ha mindenki meg lenne elégedve önmagával, nem lennének hősök a világon." /Mark Twain/