Az álmokból várat építő lány

Az álmokból várat építő lány

Szerkesztőségünk nemrég két új taggal is bővült. Edinát már bemutattuk nektek, de Nikiről még nem írtunk. Ugyan írásait már pár hete olvashatjátok oldalunkon, de itt ideje, hogy jobban megismerjétek.

Kiss Niki csatlakozásával egy igazén lendületes, lelkes, és természetesen nagyon tehetséges lánnyal bővült csapatunk.  Ír, rajzol, fotózik, képeket szerkeszt és mindemellett kiadványszerkesztőnek tanult, szóval igazán sokoldalú is.

Magazinunkhoz főszerkesztőnk, Timi egyik idézete vezette el, amely után annyira megtetszett neki az oldal, hogy felvette a kapcsolatot velünk, írt egy próbacikket és már üdvözölhettük is közöttünk. Azóta pedig tudását már sokszor kamatoztathatta nálunk, mióta velünk van, sok hasznos tanáccsal látott el minket, megmutatva remek problémamegoldó képességét is. Interjúiban, ajánlóiban is megcsillantotta tehetségét és hozzáértését. Emellett pedig olvashatjuk személyesebb hangvételű cikkeit is, melyek mindig biztatóak, lendület adnak és meggyőznek, hogy érdemes kitartani és küzdeni, feladni pedig sosem szabad.

„A világ keserédes, de ez így van jól, mert ebben rejlik az élet csodája, és ennek a különleges esszenciáját akarom megragadni.”- írja honlapunkon bemutatkozó szövegében. Írásaiból pont ez tükröződik, hogy ugyan a világ nem mindig szép,  olykor megmutatja a rossz oldalát is, de a lényeg, hogy a keserűségek mögött észrevegyük a csodákat, és megtanuljuk értékelni őket. Niki pedig tökéletesen megragadja ezeket a csodákat, megmutatja, hogy tanuljunk meg a nehéz helyzetekből is felállni, és meglátni a szépet a csúf mögött. Rovatát olvasva, mindig erőt adnak bíztató szövegei.

Azonban nemcsak a Lendület oldalán publikál, hanem blogot is vezet Dreams in Budapest címmel, melyben saját nézőpontján keresztül szemléli a világot, ezen keresztül mutatja be a várost, ahol él, és számol be azokról a hatásokról, gondolatokról melyek itt érik. Érdemes itt is elkalandozni, igazán igényes, szépen megszerkesztett, tartalmas honlapot tekinthetünk meg.

Niki nem csak ír, hanem rajzol és fotózik is, valamint képmanipulációkkal is foglalkozik. Munkáit dreamsymbol.deviantart.com oldalán tekinthetjük meg. Az itt található alkotások igazán lenyűgözőek legfőképp, hogy önmagát képezte ebben a témában. Nem elégedett meg azzal, hogy csodáljon egy szép képet, hanem késztetést érzett, hogy ő is legalább ilyen jót alkosson, inspirálta, hogy akár ő is képes lehet ilyet létrehozni. A kedvenc témája a lelki történések megjelenítése, munkáinak mindig van valami mögöttes tartalma. Képmanipuláció során alkotásait kicsit szürreális, fantasy köntösben helyezi el. A szimbólumok is nagy szerepet kapnak nála, mindig figyelni kell ezekre, ha meg akarjuk érteni műveit.

„Valaki azt mondja, hogy csak a jót kell magunkba fogadnunk, de szerintem nem így van, inkább meg kell ismernünk a negatív dolgokat is, sőt egy művésznek egy kutyakötelessége, akár mások helyett is. Ne nyomj el magadban semmit, inkább ismerd meg, hátha hasznodra lehet.” – írta magáról. Műveiben, írásaiban ez a felfogás tükröződik vissza, nem szabad elmenekülni a rossz elől, hanem meg kell tanulni még azt is a hasznukra fordítani. Azt hiszem, ez mindnyájunk számára hasznos tanács, hiszen annyiszor próbálunk elbújni a rossz dolgok elől, kizárni őket az életünkből, de egyszer úgyis megtalálnak, úgyis szembe kell néznünk velük, így hát jobb, ha megtanuljuk, hogy a legjobb módszer, ha megismerjük őket, rájövünk, hogy talán nem is annyira szörnyűek, és a javunkra válhatnak. Ha még a rosszból is hasznot tudunk húzni, akkor  semmi sem  lehetetlen.

Összegezve, Nikivel igazán jól járt a csapatunk, hiszen tehetsége mellett, tudását is már sokszor megmutatta. Mindig ellát minket hasznos tanácsokkal és segít, ahol csak tud. Írásaiból pedig mindannyian erőt meríthetünk, hétről hétre ellát minket lendülettel, amiért igazán hálásak vagyunk neki. Köszönjük.

Szerző:

*"a narancsnak nincs szíve" bárcsak narancs lehetnék*