‘ … az biztos, hogy a nagyit is csalták! ‘ – avagy Micsoda nők!

‘ … az biztos, hogy a nagyit is csalták! ‘ – avagy Micsoda nők!

’-  Ön párhuzamot vont a klímaváltozás és a XXI. századi nő lelkivilága között.

–  Hát persze! Az elmúlt 100 évben a bolygónk és a nők egyaránt olyan viharos változáson mentek keresztül, hogy erre a mostani időjárásra hasonlítanak. Kiszámíthatatlanok, tiszta káosz! De a mai nőnek több arca van… ’

pohar

Indul a 2014-ben kijött, Audrey Dana által írt és rendezett Micsoda nők! című francia vígjáték. Ezt a metaforát az egész film alatt végigviszik, és az ember hol mélységesen felháborodik, hol hihetetlenül jókat kacaghatunk a több szálon futó jeleneteken. Ugyanis bár példaértékű, hogy nem hétköznapi karakterek vannak, mind inkább a negatív irányba billennek viselkedésükkel.

Meggyőződésem, hogy vannak filmek, amiket nem kell komolyan venni, hogy tudjunk rajta szórakozni. Na ez, pont egy ilyen. Ha nőként nem vesszük magunkra a jeleneteket, még élvezhetjük is a szókimondó francia humort. Az egész filmet erősen átszövi a szexualitás, és a végére talán arra jutunk, hogy ez az egyetlen őszinte érzés.

Minden érdekességének ellenére vannak olyan részek, amik egészen tetszettek és életszerűek ilyen például, amikor két barátnő összeül és hosszasan gondolkoznak, hogy mikor és mit írjon vissza az egyik a helyes ügyvéd vacsorameghívására.  

A film több szálon fut, és pozitív, hogy ezek egyáltalán nem erőltetve, hanem szépen, lassan csúsznak egymásba. Mondjuk a 2 órás játékidő lehetőséget is ad erre.

Ajánlom hát ez a filmet mondjuk egy csajos, becsiccsentős estéhez! 😉 

Képek: www.lesinrocks.com, www.cinema.jeuxactu.com

Szerző:

"Ez nem az a tánc, amiből nem kérsz, ez nem az az öröm, amitől nem félsz, ez nem az a perc, ami megvár, ez nem az a lány, akiért nem kár. "