Az élet iskolája…

Az élet iskolája…

A minap éppen hazafelé sétálgattam, amikor is találkoztam egy nagyon kedves tanárommal. Igaz, hogy már nagyon régen befejeztem az iskolát, de mégis olyan jó volt látni őt. Mintha egy pillanatra ismét az iskolapadban ültem volna, s őt hallgattam volna, ahogyan mesél. Nem azon tanárok közé tartozott, akik könyv szerint adják le az anyagot, hanem azok közé, akik arra fektetnek hangsúlyt, hogy megértsd az anyagot. Nem azt tanította meg nekünk, hogy mit mondjunk, hanem hogyan gondolkozzunk.

https://jbhnews.com

Az élet folyamatosan pörög, folyamatosan változik minden, s néha megfeledkezünk arról, hogy mire is van igazán szükségünk. Reggeltől estig dolgozunk, folyamatosan rohanunk, mások álmai után küzdünk, magunkról pedig teljesen megfeledkezünk. Folyamatosan fáradtak vagyunk, mégsem tudunk egy kis időt szakítani arra, hogy kipihenjük magunkat. Mintha valamiféle mókuskerékben élnénk, amiből egyszerűen nem tudunk kiszállni. Csak hajtjuk előre, hogy minden forogjon, de amikor megpróbálunk pihenni kicsit, csupán elesünk.

Pedig az élet tele van sokkal fontosabb dolgokkal, mint a pénz vagy a siker. Csakis a jövőre gondolunk, s megfeledkezünk a jelenről. Holott ezen van a lényeg. Persze, tenni kell annak érdekében, hogy mindenkinek egy szép jövője legyen, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy a jelenben élünk. Élvezni kell minden pillanatot és ki kell használni minden lehetőséget, mert sosem lehet tudni, hogy miket hagyunk ki. Ha a barátaid elhívnak kávézni, menj el velünk. Ha éppen elutaznál valahova egyedül, de nem mersz, vágj bele. Az élet túl rövid ahhoz, hogy aggódj.

http://vivadivine.blogspot.com

Hogyha valamit meg kell tanuljunk ebben az életben az az, hogy mindig megy előre. Mindig lesz egy másik esély, mindig lesz egy másik lehetőség. Nem muszáj minden elsőre sikerüljön. Adj magadnak időt, fókuszálj saját magadra, s minden rendben lesz. Vegyél szünetet, menj utazni, szerezz új barátokat! Ilyen ez az élet. Folyamatosan pörög, de mi ha csak a jövőnek élünk, elfeledkezünk a jelenről.

Olyan sokáig harcolunk és szaladunk, hogy elfelejtünk élni. Pedig ezen van a hangsúly. Olyan kevés időnk van a földön, mi pedig nem tudjuk azt kihasználni. Ha valamit igazán meg kellene tanítaniuk az iskolában az az, hogy hogyan éljünk. Hogyan legyünk boldogak. Hogyan használjuk ki az életet, éljünk az esélyeknek és teremtsünk új lehetőséget. Ezt kell megtanulni!

A mai kihívásom az számotokra, hogy tanítsatok meg valakit élni. Húzzátok ki a szürke mindennapokból, vigyétek ki a természetbe, s kapcsoljatok ki mindent. Egyszerűen csak érezzétek jól magatokat. Ez az élet titka. Jövő hétig tegyétek ezt meg nekem!

Hamarosan jövök…

 

Kiemelt kép: https://shortstatusquotes.com

Szerző:

"Olyan sokan vagyunk, akiknek együtt kell élniük azzal, amit tettünk, és amit nem tettünk meg (...). A dolgokat, amelyek nem jól sültek el, azokat a dolgokat, amelyek frankónak tűntek akkor, mert nem láthattuk előre a jövőt. Bárcsak láthattuk volna a következmények végtelen fonalát, amelyeket legkisebb cselekedeteink eredményeztek! De addig nem tudtuk meg, míg a tudás már haszontalanná nem vált." /John Green/