Az “Ezermester” lány- Ajánló Biró Esztiről

Az “Ezermester” lány- Ajánló Biró Esztiről

Forrás:https://www.behance.net/gallery/15615061/THE-BOOK-project

Forrás:https://www.behance.net/gallery/15615061/THE-BOOK-project

 

Nehéz esetként könyveli el magát, aki nehezen tud magáról írni. Ő Eszti, a minGYÁR létrehozója. A lány, aki csodákat gyárt; könyveket fest tele, grafikákat készít, süthető gyurmából alkot ékszereket, emellett nappal az Óbudai Egyetem ipari termék- és formatervező szak-ra jár este pedig grafikára a Forrai Magániskolába.

“Talán egy -nagypapám által gyakran használt- jelző írna le leginkább: ezermester. Bár mestere semminek nem vagyok, de ami állandó az életemben, az az alkotás. Hogy ez éppen milyen formát ölt? Az már változó. Rengeteg kreatív (főleg vizuális) területen tevékenykedem, attól függően, hogy az adott élethelyzetem történéseit, belső vívódásaimat, és örömteli élményeimet milyen formában tudom kiadni magamból. A mindennapjaim és a környezetem inspirálnak, gyűjtöm a tartalmas pillanatokat és a kiskanalakat.”

Forrás: Bíró Eszti

Forrás: Biró Eszti


Én pedig ahogy nézem Eszti varázslatos alkotásait mindenfelé, csak ámulok és egyszerűen több próbálkozás után sem jövök rá, hogy mégis honnan van ennek a lánynak ennyi energiája, kitartása és kreativitása ?! Legszívesebben belebújnék egy kis időre a fejébe, hogy lássam a sok elképzelt színt, a formákat, a legmerészebb ötleteket, azokat a gondolatokat is, amiket talán meg sem valósít. Minden egyes ékszere, festménye, grafikus munkája a saját lelkét tükrözi, ahogy annak lennie kell. És biztosan állíthatom, hogy ennek a lánynak csodás lelke van. Mi sem bizonyítja jobban, hogy több százan kedvelik a MinGYÁR-t és annál is többen hordják már az utcán a saját készítésű ékszereit.

Eszti saját tervezésű medálja, amit akár meg is vásárolhattok.

Eszti saját tervezésű medálja, amit akár meg is vásárolhattok.

 

Jövő héten jön az “Ezermester” lánnyal készült interjú is, amiből még több részletre fény derül.
Addig is nézzetek körül az oldalain:

https://www.behance.net/biroeszter

https://www.facebook.com/mingyaar

http://mindekoz.tumblr.com/

Szerző:

Örökösen kutatok valami megfoghatatlan iránt. Amiről csak néha hallani suttogásokat. Szeretni vágyom, gyűlölni nem tudok. Soha, senkit, semmiért. Emberek formálnak, gyúrnak össze napról-napra. Öleléseik, néma megértéseik, mosolyuk, csókjuk tesz azzá, aki vagyok. Egyébként örökös álmodozó, színtévesztő és lila mániás, aki nem tud és nem is akar egy olyan világban élni, ami nem az övé.