az internetről…

az internetről…

A baleset után sajnos elég sokat kellett feküdjek az ágyban, s amikor nem jöttek hozzám látogatóba, az egyetlen dolog, ami szórakoztatni tudott az az internet. Tökéletesen igaznak tartottam azt a bizonyos mondást, hogy az interneten sose lehet unatkozni. De annak ellenére, hogy rengeteg jó oldala van, megvan a hátránya is. A mai napon magáról az internetről szeretnék nektek beszélni.

https://www.tumblr.com

 

A magánélet 

Én is, mint sokan mások, azon emberek közé tartozok, akik mindent megszeretnek osztani az interneten. Legyen az egy érdekes hely, egy ínycsiklandozó étel vagy egy éppenséggel tökéletes selfie, mindig megosztom. Nem azért, hogy lájkokat szerezzek vagy felvágjak velük. Hanem azért, mert emlékezni szeretnék rájuk. A telefonomból gyakran kitörlöm a képeket, de azok, amiket az internetre feltöltök, ott maradnak. Itt jön azonban a magánélet problémája. Én annyira ebben élek, annyira megszoktam és élvezem, hogy néha megfeledkezek arról, vannak olyan barátaim, akik nem szeretnének kikerülni az internetre. Őket néha zavarja, hogy amikor kint vagyunk valahol, én ötnél is több képet megosztok. De ilyen az én életem. Hozzá kell szokni.

Az utálók

Utálok és irigyek mindig vannak, voltak és lesznek. Valahogy ők mindenhez járnak. Nincs olyan dolog, amit egyszerűen megtehetnél anélkül, hogy valaki be ne szólna miatt. Meg kell tanulni nem észrevenni az ilyen embereket. Én például egy idő után annyira megszoktam az ilyen embereket, hogy szavaik már csak elsuhannak mellettem. Egyszerűen nem foglalkozom velük, nem gondolok rájuk és élem az életem. Azt csinálok mindig, ami jól esik és nem foglalkozom azzal, hogy mit gondolnak az emberek.

A mindent megtalálsz

Az internet az a hely, ahol tényleg mindent meg lehet találni. Ugyanakkor ez a sok minden találás veszélyes is lehet. De maradjuk inkább a szép oldalon, az internetes barátoknál. Lassan a világ összes pontján vannak már barátaim. És egyesekkel olyan szoros kapcsolat alakult ki, hogy heteket töltöttem Brightonban náluk. Hihetetlenül érdekes volt egy teljesen idegen országban, szülők nélkül, csupán barátokkal lenni. Ezért érzem mindenképpen szükségesnek azt, hogy minél több barátot szerezzünk. Mert ha egy teljesen idegen helyre kerülünk, sose fogjuk egyedül érezni magunkat. 

A lehetőséget országútja

Az interneten nem csak minden információ elérhető, hanem végtelen számú lehetőségeket is megteremt. Rengeteg kurzus, tanfolyam és lecke található rajta, amivel magad tudod fejleszteni. Keress egy olyan dolgot, ami érdekel és tanulj meg mindent róla. Értsd meg és alkalmazd. Tegyél meg mindent, hogy jó legyél benne. Az élet rövid, neked ki kell használni a lehetőségeket.

A megmentő

A felsorolt dolgok mellett az internet a megmentő is lehet. Számon olyan személyhez lehet fordulni rajta, aki segíteni tud. Miután balesetet szenvedtem, hosszú ideig nem voltam képes lehunyni a szemem anélkül, hogy ne látnám a történteket. Ezért az interneten kezdtem keresgélni, s találtam egy oldalt, ahol olyan dolgokat meséltek és mondtak, amik segítettem feldolgozni a történteket. Az internet nem csak szórakoztató lehet, hanem ő lehet maga a megmentő is.

 

Köszönöm, hogy elolvastad és remélem, hogy tetszett neked a cikk. Találkozunk jövő hétig, addig meg tessék mosolyogni. Még ingyen van!

 

Kiemelt kép: http://www.tumblr.com

Szerző:

"Olyan sokan vagyunk, akiknek együtt kell élniük azzal, amit tettünk, és amit nem tettünk meg (...). A dolgokat, amelyek nem jól sültek el, azokat a dolgokat, amelyek frankónak tűntek akkor, mert nem láthattuk előre a jövőt. Bárcsak láthattuk volna a következmények végtelen fonalát, amelyeket legkisebb cselekedeteink eredményeztek! De addig nem tudtuk meg, míg a tudás már haszontalanná nem vált." /John Green/