Az Ünnepi Könyvhét legjobban várt thrillere – Ezekiel Boone: Kirajzás

Az Ünnepi Könyvhét legjobban várt thrillere – Ezekiel Boone: Kirajzás

A június 8-án kezdődő Ünnepi Könyvhét alkalmából az Agave Kiadó hét könyv megjelenésével is készül. Az egyik ezek közül egy thriller/horror, mely a tavalyi év egyik kiemelkedő debütálása volt a műfajban. A várva várt regény pedig: Ezekiel Boone: Kirajzás című műve.

Forrás: Agave Könyvek

A Kirajzás a horror egyik klasszikus témáját gondolja újra ötletesen – ahogy Peter Benchley a cápákkal, Michael Crichton a dinoszauruszokkal és James Herbert a patkányokkal keltette életre az ember egyik legősibb és legbensőbb félelmét, úgy Boone most a sokak által rettegett nyolclábúakkal mesél el egy hátborzongató történetet.

Rövid tartalom:

A perui dzsungel mélyén egy fekete, gyorsan haladó áradat elnyel egy amerikai turistát. Több ezer kilométerrel odébb Minneapolisban egy FBI ügynök egy repülőgép-katasztrófa maradványait vizsgálva ijesztő felfedezést tesz. Az indiai Kanpurban szokatlan szeizmikus mintákat észlelnek egy földrengések előrejelzésével foglalkozó laborban. A kínai kormány balesetnek álcázva atomrobbantást végez az ország egy elszigetelt régiójában. A Washingtoni Egyetemre egy rejtélyes csomag érkezik Dél-Amerikából. Az események nem csak rövid időn belül következnek be egymás után, de mint kiderül, össze is függnek. Ezekiel Boone debütáló regényében egy ősi, szunnyadó faj ébredése apokaliptikus katasztrófa felé sodorja a világot.

A könyv egyik trailere:

„A Kirajzás garantáltan egész éjjel fenntart majd. Nyugtalanító sebességgel olvastatja magát, majd pókhálók utáni kutatásra ösztökél a szobádban, mielőtt félve lekapcsolnád a lámpát.”  Nick Cutter

„Eredeti történet egy kifejezetten félelmetes ötlettel… egyszerre szórakoztatja és sokkolja az olvasót.” New York Journal Of Books

„Eléri ugyanazt, amiért A cápát is emberek milliói imádták.” Suspense Magazine

A szerzőről:

Ezekiel Boone Kanadában született, de a feleségével és a gyerekeivel a New York-i Ithacában él. A Kirajzás jogait eddig tizenkét országban adták el, a thrillerek mellett elismert szépirodalmi regényeket is ír álnéven. A pókok iránti egészséges tisztelete mellett két kutya boldog tulajdonosa, akikkel imád a szabadban lenni.

Remélem, felkeltettem a figyelmeteket ezzel az összefoglalóval! Ha kevésnek találtátok a leírtakat, a regény megjelenése után olvashattok tőlem egy könyvajánlót a műről, valamint az Agave Könyvek honlapján  egy rövid részletet találtok a kötetből.

Kiemelt kép forrása: pinterest.com

 

Szerző:

Dalma vagyok. Sokat gondolkodtam mit írjak magamról, végül arra jutottam, hogy ez az idézet mindent elmond rólam: "Az olvasás - ha élvezetet okoz - segít élni. Átélni és túlélni is." /Vekerdy Tamás/