Brimstone – egy erős nő története

Brimstone – egy erős nő története

Martin Koolhoven „Brimstone” című alkotása egy fantasztikus western, thriller és misztikus remekmű. A film kiválóan mutatja be egy emberfeletti erővel bíró nő, Liz, küzdelmeit egy pokolian gonosz erővel szemben. Története több síkban zajlik, a nézőt figyelemre és gondolkodásra készteti.

Egy tiszta és szűz kis lélek szembe kerül egy bosszúálló prédikátorral, aki mindent elkövet, hogy beteljesítse beteges nemezisét. De Liz egy igazi túlélőnek bizonyul, nem töri meg őt semmi és senki. Bátorsága és vakmerősége megcáfolhatatlan, a végsőkig küzd szerettei és kislánya épségéért.

Liz (Dakota Fanning) egy igazi példaképpé vált a szememben a film nézése közben. A film elején egy szerető családanya szerepében ismerhetjük meg, akinek viselkedése gyökerestől megváltozik, amikor egy démoni kisugárzású prédikátor jelenik meg a városban. Liz egy törékenynek látszó erős nő, aki nem fél sem haláltól sem szenvedéstől. Éveken és évtizedeken keresztül menekül a gonosz erőt megtestesítő prédikátor édesapja elől. Időközben többször is találkozik a halál fogalmával: elveszíti édesanyját, barátait, férjét és szeretteit. Ez a történet tulajdonképpen arra mutat rá, hogy hogyan válik egy kislányból megtörhetetlen, felnőtt nő. Min megy keresztül egy kislány, mit visel el, mivel kell megküzdenie és hogyan képes kiszabadulni káros környezetéből. Nekem bátorságot és egyfajta lelki erőt nyújtott ez a film, a maga horrorisztikus történeteivel.

https://movielala.com/movies/brimstone/photos/brimstone-poster-4

Számomra az tette érdekessé és izgalmassá a filmet, hogy az események sorozata tele volt kérdőjelekkel és megmagyarázhatatlan mondatokkal, cselekedetekkel. Ahogyan a különböző történetek összefonódtak, a néző számára egyre érthetőbbé válik a film.

Mindannyian erős nők, férfiak szeretnénk lenni. Kibírni a lehetetlent, a fájdalmakat, halált és küzdeni minden erőnkkel egy jó célért. A Brimstone egy plusz löketet adott nekem, egy felismerést, hogy az életben semmi sem túl nehéz, semmi sem kibírhatatlan. Ajánlom nektek ezt a filmet csendes estékre és borús délutánokra.

 

Kiemelt kép: https://movielala.com/

Szerző:

A nevem Gagyi Rita. Erdélyben lakom, és negyedéves orvostanhallgató vagyok. A hétköznapjaimat betöltik a mázsás atlaszok, a professzorok előadásai, a fehér köpeny a kórházi osztályokon. Szeretem a tudományt, a szilárd tényeket, a pontos magyarázatot minden kérdésre, és a leghatékonyabb megoldást minden problémára. De az életben nem minden fekete-fehér, és nem létezik minden kérdésre kielégítő válasz. Úgy a tudományban, mint a saját életemben folyton a válaszokat keresem a kérdéseimre. Örök álmodozó vagyok, szeretek hatalmas célokat kitűzni magam elé, és igyekszem önmagam maradni a sikerhez vezető úton. Ezért írok, ez az inspirációm: fejleszteni önmagam, megélni és megérteni mindent ami körülöttem történik. Több ember szeretnék lenni egyszerre: orvos, művész, irodalmár, utazó. Szeretek nyitott szemmel járni a világban, és örömet lelni az apró dolgokban. Az írás egyfajta menedéket jelent számomra, az üres lap, a toll meg én. Szabályok nélkül.