Chez Elles, avagy nálunk, lányoknál – Hadnagy Timi világa

Chez Elles, avagy nálunk, lányoknál – Hadnagy Timi világa

Bizonyára sokatoknak ismerős Hadnagy Timi neve. Láthattátok belsőépítészeti munkáit akár fotón vagy személyesen is, olvashattátok írásait az 11groundon illetve saját blogján, arca többször feltűnt már Halott Pénz klipekben, és esetleg egy-egy esküvőn is összefuthattatok vele, ahol ő készítette a menyasszony sminkjét.

_DSC3637_

Fotó: Kecskés Márton

Nem, nem túlzok, ez a fiatal lány tényleg ennyi mindent csinál, és őszintén szólva, el sem tudom képzelni, hogy jut minderre ideje, energiája. Na de, ne feledkezzünk meg  főállásáról sem – hiszen ez a cikk is erről szól 🙂 – Timi nem más, mint enteriőrtervező, aki a régiből csinál modern dolgot, vagy restaurálja azt, vagy akár a semmiből kreál valami teljesen újat, csodálatosat. Színekkel és formákkal játszik, válogat a minták és alapanyagok között, csiszol, farag, fest, egyszóval alkot.

Na de első körben tisztázzuk, hogy mivel is foglalkozik ő. Elég nehéz meghatározni, hogy mi is az az enteriőrtervező, hiszen a lakberendező, belsőépítész és építész szakmák közt nagyon halvány a határvonal. Nos tehát, hivatalosan, hasonló munkát végez, mint egy lakberendező. Lehet szó reklámfilmről, étteremről, lakásról, galériáról, szinte bármiről. Kicsit olyan, mint egy stylist, csak nem embereket, hanem helyiségeket öltöztet fel, stílust ad a tereknek.
Na igen, ez a hivatalos része a dolognak, de Timi nem csak ezzel foglalkozik, hanem belsőépítészettel is. (Erről a témáról mesélni fog a vele készített interjúban, amit hamarosan olvashattok az oldalon.)

_MG_7830

Fotó: Farkas Márton

Munkái közt rengeteg érdekességgel találkozunk. Dolgozott már éttermen, gyermekszobán, a kalocsai porcelán új arculatán, kicsinosította mások lakását, és igazán stílusossá varázsolt már jó pár irodát is. Ezekről találhattok bővebb infókat, és fotókat az oldalán.

Timi saját blogot is vezet, ahol elmeséli azt, hogyan is érezte magát a projekt kivitelezése közben, milyen technikákkal dolgozott, mi volt az, amire igazán koncentrált, miben lelte legnagyobb örömét. A munka mellett betekintést nyerünk kalandos életébe is, a mindennapokba, abba, honnan inspirálódik és az utazásaiba is. Nem sajnálja tőlünk a DIY tippeket, és minden egyes írásába beletesz valami pluszt, amivel igazán személyesnek, nekünk szólónak érezhetjük. Blogját olvasgatva az embernek olyan érzése van, mintha egy régi barát levelei kerültek volna elő, és végtelen örömmel tölti el az, hogy ennyi idősen, valaki ilyen sokat letett az asztalra.

Lenyűgöz az, hogy néha a semmiből, milyen csodálatos dolgokat lehet kihozni, az egyszerű milyen nagyszerű is tud lenni. És az meg pláne, hogy ha valaki meglát egy üres termet, a szeme előtt látja, hogyan lehet megtölteni élettel, és nemcsak, hogy látja, de meg is csinálja.
Hogy mindezt hogyan? Komolyan mondom, hogy nem tudom. De nézzétek meg Timi munkáit, és ámuljatok velünk!

Mostanában sokszor volt lehetőségem olyan művészekkel beszélgetni, akik megpróbálták elmondani, és megérteni azt, hogy minek is köszönhetik a sikerüket. Eddig is tudtam, hogy a kemény munka, és a közvetlen környezet támogatása elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki elérje céljait, és Hadnagy Timi megerősítette bennem azt, hogy ha önmagunkban nem hiszünk eléggé, akkor más sem fog. Ha az ember elbukik, akkor fel kell állni, csinálni kell tovább, mert más nem fog helyettünk továbbmenni az úton.

 

Kiemelt kép: Farkas Márton

Szerző:

"Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet." /John Lennon/