Csalódásokon innen s túl

Csalódásokon innen s túl

Kell lennie olyan résznek is, amikor összeszeded maradék önbecsülésed, hogy szereted magad annyira, hogy mindezt magadért megteszed.

Most szenvedsz a kialakult helyzet miatt, mely rányomja bélyegét az egész életedre. Bíztál, hittél, reméltél. Remélted, hogy más lesz, ez lesz a kivétel, de nem úgy alakultak a történtek. Most itt kell a továbbiakban mindent rábíznod az életre, és emelt fővel, amíg lehet tovább menni, most kell kiszállni. Iszonyat nehéz távol lenni attól, akit szeretsz, nehéz feladni ragaszkodásod, és racionálisan tekinteni kettőtökre. Szerezd vissza az önbecsülésed, ne érte, hanem magadért, mert megérdemled.

A változást nem lehet kierőszakolni, sőt úgy sem lehet ébredni, hogy ma megváltozom. Ez egy hosszadalmas folyamat, sok-sok buktatóval. Olcsó és könnyű megoldással nem lehet senkit se kecsegtetni, mert az életben bizonyos dolgokat csak roppant eltökéltség és sok szenvedés árán lehet csak elérni. Tudnunk kell, hogy a változást sem lehet fájdalommentesen megúszni. Épp ezért sose érezzük „cikinek”, ha elbuknánk, és azoknak se higgyünk, akik azt mondják, hogy létezik kényelmes, problémamentes megoldás, mert nagy eredményeket és fejlődést csak nagy erőfeszítések árán érhetünk el.

Ha minderre nem vagyunk felkészülve, akkor jó eséllyel felfogjuk adni, mielőtt célba érnénk, de ha kőkemény elszántság van bennünk, akkor akár lehetetlen dolgokat is véghezvihetünk!

Írta: Török Réka

Kiemelt kép: pexels.com

Szerző:

Ezt a cikket egy kedves vendégszerkesztőnk írta. Ha van egy jó írásod, vagy szeretnél hozzánk írni, egy vagy akár több cikket, jelentkezz nálunk emailben a lendulet.magazin@gmail.com-on.