DIY: Karácsonyi apróság, amit te magad készíthetsz el a szeretteidnek!

DIY: Karácsonyi apróság, amit te magad készíthetsz el a szeretteidnek!

Személy szerint én imádok a karácsonyra készülni, már előtte egy hónappal karácsonyi dalokat hallgatok, illatgyertyák illatával töltöm meg a lakást és dekorálok. Szeretek kreatívkodni, kutakodni az interneten és kézzel készített ajándékokat gyártani.

Hoztam nektek egy cukiságot, amivel meglephetitek a szeretteiteket, vagy kidekorálhatjátok vele a lakást! Én tavalyelőtt karácsonykor anyukámat leptem meg ezzel a kis manóval és nagyon örült neki, azóta is mindig ott csücsül valahol a lakásban az ünnepek alatt! 

Hóemberkék zokniból, rizzsel töltve

Oké, ez eléggé úgy hangzik, mintha egy recept lenne, de ez a kis kedvesség nagyon közel áll a szívemhez! Nem kell hozzá más, csak egy pár fehér zokni, rizs, gombok, fekete és narancssárga filc, maradék textil (a sálnak), cérna és egy olló.

Kezdjünk is neki! 

Először is, fordítsátok ki a zoknit, amit választottatok. A zokni gumírozott részéből lesz majd a hóember teste, a sarok részénél vágjátok ketté. Ha ezzel megvagytok, kössétek össze cérnával ott, ahol kettévágtátok, majd fordítsátok vissza a „színére”.

www.pinterest.com

A megkötött rész háromnegyedét töltsétek meg rizzsel, majd kössétek meg cérnával jó szorosan. Ezután következik a fejecskéje, ezzel is járjatok el ugyanígy, végül kössétek össze, ahogy a pocakjával tettétek.

www.pinterest.com

 

A tetszés szerint kiválasztott maradék textilanyagból rakjatok a nyaka köré sálat, majd a zokni másik részéből amit még nem használtatok fel, rakjátok a fejecskéjére sapkaként. A gombokat varrjátok rá a pocakjára, aztán filccel rajzoljátok meg a szemét és az orrát (vagy gyöngyökből varrjátok rá a szemét és az orrát is)!

www.pinterest.com

A végtelenségig lehetne még díszíteni hóemberünket, de ez már csak a fantáziádnak szabhat határt, ha az alapokkal megvagy! 

Szerintem ennek az aranyos kis dekorációnak mindenki örül és nagyon jó móka elkészíteni! Jó kreatívkodást! 🙂

 

Kiemelt kép: www.pinterest.com

 

Szerző:

"ENNYIT tanultam: valamit mindenki tud; mindent senki sem." /Fodor Ákos/