Egy könyv az újrakezdéshez – ajánló Az egyetlen menedék c. könyvről

Egy könyv az újrakezdéshez – ajánló Az egyetlen menedék c. könyvről

Kicsit megijeszt a tény, hogy ma már bárki adhat ki könyvet, akinek van rá pénze. Elsőkönyves szerző – úgy dobálózunk ezzel, hogy a jelentése már elveszítette az értékét. Talán pont ezért félek kicsit az ismeretlen magyar szerzőktől, és leszek mindig nagyon boldog és hálás, amikor találok egy kincset. Ludányi Bettina első könyve az újrakezdésről és a félelmek leküzdéséről szól. Az egyetlen menedék egy olyan regény, mely leültetett és nem engedett felállni, míg a végére nem értem.

Kép forrása: moly.hu

Tudod milyen rettegve a párnára hajtani a fejed? Sikoltozva felébredni az éjszaka közepén?

Anabelle Wilson tudja. A támadás óta csupán árnyéka egykori önmagának. Kétségbeesetten próbál felejteni, de a torkában lüktető félelem és a szeme előtt villogó képek arról a borzalmas éjszakáról nem engedik továbblépni. Senki nem tudja, mi állhat a támadás hátterében. Anabelle-t nem hagyják nyugodni a fejében kavargó kérdések, de amikor feltűnik egy ismeretlen, feketébe öltözött férfi a lakása előtt, már tudja, hogy valódi célponttá vált.

Egyetlen ember van csupán, aki képes megadni a biztonságot, aki mellett megnyugszik, és akinek az érintése képes elvenni a borzalmas emlékeket. Nathaniel Clark nyomozó már évek óta bezárta szívét, de Ana közelsége és személye újra életre hívja lelkében a szerelmet.

Elöljáróban be kell vallanom, hogy én meg a krimi, a gyilkosságok és a találjuk meg ki a rossztevő témájú könyvek nem vagyunk túl jó viszonyban. Sokan ajánlották már nekem Agatha Christie könyveit, de valahogy sosem jött az érzés, hogy kellene tőle olvasnom. Most már mindent értek. Megtaláltam a saját Agatha Christiemet, Ludányi Bettina személyében.

Kép forrása: Írók között

Amikor elkezdtem olvasni a regényt, rám tört a szakmázás. Újságíró szemmel vizslattam az újságíró által írt szöveget. Végigpörgettem vagy húsz oldalt és meg kellett állapítanom: a fenébe, ez a lány jól ír. Vettem egy mély levegőt, rendbe tettem az egómat, mert hát ugye azért mégiscsak konkurenciával van dolgom, na… és onnantól kész, beszippantott a történet.

Ha valaki elolvassa a könyv fülszövegét azt gondolhatja, hogy egy agyonrágott sztorit kap. A lányt megtámadják, veszélyben az élete és az áldozat beleszeret a nyomozóba. Számtalan könyv és film épül fel erre a koncepcióra. Az egyetlen menedék mégis más. A szerző a történetvezetést tekintve a realitások talaján marad, nem bonyolítja túl a dolgokat, pontosan ezért hihető. A regény elején kapunk egy pánikbeteg, összetört, gyenge főszereplőlányt, Anabelle Wilsont, aki a történet végére felnő, megerősödik, és új életet kezd előttünk. Bettina úgy építette fel a történet szerkezetét, hogy Anabelle élete, a múltja, a vele megesett dolgok a legvégén lesznek teljesen világosak. Van még egy mellékszereplő, Sarah, akinek személyisége engem ugyan néha idegesített, de be kellett látnom, hogy Anabelle karakterfejlődéséhez szükség van rá. Mégis a legerősebb szál a támadás mellett, a főszereplő és a nyomozó, Nathaniel kapcsolata. Azonban csöpögős, nyálas romantikus epizódokra ne számítsunk. Az írónő pont eltalálta, hogyan lesz a szerelmi történetfonal ízléses és mindenki számára befogadható.

Colorcom Kiadó

A regény nagyon mai, izgalmas, fordulatos, cselekményben és párbeszédekben gazdag. Mindezt szép külsőben, mutatós borítóval kínálják nekünk. Ki szeretném még emelni az ötletes és hatásvadász technikát, mellyel megalkották a fejezetek címeit. Olyan, mint amikor a filmekben a támadó vérrel fest üzenetet a tükörre vagy a falra. Zseniális.

Szerettem azt, ahogy Bettina forgatja a szavakat. Egyszerűen, mégis választékos stílusban fogalmazva olvashatunk egy regényt, mely szórakoztat, van mondanivalója, krimi és szerelmi szála és a könyvet becsukva, azt érezhetjük: igen, megéri mindig felállni és újrakezdeni. Mert minden megéri – ahogy Ludányi Bettina is fogalmaz. Az egyetlen menedék-et ajánlom olyan olvasóknak, akik szeretik a krimit, a romantikát és olyanoknak, akiket megtört kicsit az élet, ne adj isten pánikbetegek és szükségük lenne egy regénykarakterre, aki segít talpra állni és leküzdeni a félelmeket.

Köszönöm szépen Bettinának, hogy megtisztelt és elolvashattam a regényét. Jó hír a magazin olvasóinak, hogy nemsokára egy játék keretében megnyerhető lesz Az egyetlen menedék dedikált példánya, a szerző jóvoltából.

Bettinával készült interjúnk itt olvasható, az ajánló pedig itt.

Szerző:

Könyvekben élek. Az írók, és a műveik szereplői gerjesztik nekem a komfortos világomat, ahol én jól érzem magam. Azt hiszem, ha nem egy ilyen múlt lenne mögöttem, mint amilyen van, most nem értékelném az apró dolgokat, nem írnék, és nem lenne egy könyvjelzőm ,,A KÖNYVEK NEM BÁNTANAK" felirattal.