Egy magyar kézműves sör premierjén jártam

Egy magyar kézműves sör premierjén jártam

2017. június 7-én egy magyar kézműves sör premierjén vettem részt másodmagammal a MALTeR sörbisztróban. Izgatottan vártam mind a hely atmoszféráját, mind a sör ízét. Erről az eseményről írtam Nektek egy beszámolót.  

Forrás: MALTeR beerstro és Mad Scientist Facebook oldala

A MALTeR beerstro a Szomorú vasárnap szerzőjeként elhíresült Seress Rezső zongorista törzshelyeként számon tartott, és 40 évet megélt egykori Kispipa vendéglő helyén található. Első látásra szokatlan, de annál izgalmasabb volt a beerstro stílusa: a targoncalánccal díszített 6 sörcsap (folyamatosan változó kínálattal), a bárpultról függő láncok, és a plafononról lelógó két ajtó, csak pár dolog volt, amit rögtön észrevettem a különleges berendezésű, kellemes, barátias hangulatú helyen.

Forrás: MALTeR beerstro Facebook oldala

Forrás: MALTeR beerstro Facebook oldala

Révész Róbertnek és a feleségének köszönhetjük mind a beerstro arculatát, amit egy csehországi túra ihletett, mind a kiváló ételek és italok kiválasztását. A házaspár a MALTeR előtt a Felni sörbisztró működését biztosította, csak ott hely szűkében nem volt lehetőség melegkonyha működtetésére. A MALTeR valóban úttörőnek számít a hazai piacon, mert a sör mellé nemcsak cseh és magyar ételeket kínál, hanem számos közép-európai fogás közül is választhatunk. Sőt, az új sörhöz, a Timbersexual-Minnesota Pale Ale– hoz a ház szakácsai három különböző szendvicset is kitaláltak, melyek ízben tökéletesen harmonizáltak, kiegészítették az italt.

A Timbersexual-Minnesota Pale Ale-ról az italt megalkotó Mad Scientist Sörfőzde így nyilatkozott: „Alapvetően egy new england stílusban készült american pale ale-ről van szó, aminél egy új amerikai komlót használtunk. Ez az élesztővel karöltve egy olyan jó kis fenyőgyantás, mentás herbal alapot hozott, hogy ezt a nevet kellett neki adnunk. A komlók citrusos jegyeiből pedig most mi úgy érezzük, hogy a mandarin héj dominál illatban és ízben is. Nem titkolt szándékunk, hogy ezt vedelje mindenki egész nyáron… Majd aztán ősszel… Meg télen… Meg tavasszal is…”

A Malterben mindenki megtalálhatja a számítását, az igazán kedvére való étel- és italkülönlegességet. Emellett változatos programokról is gondoskodnak a házigazdák, ezzel is garantálva egy jó hangulatú, kellemes esti kikapcsolódást.  

Kiemelt kép forrása: Malter beerstro

Szerző:

Dalma vagyok. Sokat gondolkodtam mit írjak magamról, végül arra jutottam, hogy ez az idézet mindent elmond rólam: "Az olvasás - ha élvezetet okoz - segít élni. Átélni és túlélni is." /Vekerdy Tamás/