Egy másik most

Egy másik most

Ha te ilyen és ilyen lennél, ha más körülmények között találkozunk, ha én nem zöld nadrágszoknyát viseltem volna, akkor mi lehettünk volna a tökéletes pár. Ugye sokszor volt már így? Ugye sokan vagyunk ezzel így?

Egy másik te, egy másik én, egy másik most. A tökéletes szerelem három összetevője. Órákig ülsz az íróasztalod fölött vagy kapcsolgatod a TV csatornákat, miközben azon gondolkozol, hogy “Mi lett volna ha?”. Na meg persze azon, hogy ebben az országban, csak nyálas romantikus komédiákat, meg 10000 részes szappanopera sorozatokat képesek sugározni?! Aztán belefáradsz és elhessegeted ezt a gondolatot, egy másik most-ra. Reméled, hogy akkor már te is más leszel, és másképp látod a dolgokat. És minden nap imádkozol, hogy másnap már ő is más legyen.

Egy könyvben olvastam, hogy a világ legszomorúbb szava az, hogy „bárcsak”. És valóban, nincs értelme feltételes módban gondolkodni. Hiszem, hogy mindenki elég értékes ahhoz, hogy szeressen és szeretve legyen. Erre bármikor készen állunk, ez nem a zöld nadrágszoknyától vagy a kedvezőtlen körülményektől függ, hanem a szívedtől, hogy esélyt ad-e. Adjunk hát lehetőséget bármire, amire a szívünk szeretne, mert azt az esélyt okkal adjuk és kapjuk.

Írta: Kerekes Csilla

Kiemelt kép: pexels.com

Szerző:

Ezt a cikket egy kedves vendégszerkesztőnk írta. Ha van egy jó írásod, vagy szeretnél hozzánk írni, egy vagy akár több cikket, jelentkezz nálunk emailben a lendulet.magazin@gmail.com-on.