Egy tengernyi lélek

Egy tengernyi lélek

„Minden, ami Bennünk van, minden, amit érzünk”- így kezdődik Kozma Klaudia blogja, a LélekTenger. Ez a mondat pedig tökéletesen összefoglalja az egészet, mert ebben a blogban tényleg minden benne van, ami bennünk is, ami a mi lelkünkben is, tele van érzésekkel, érzelmekkel. Csupa olyan témát, csupa olyan kérdést jár körül, mely szerintem már minden nő fejében megfordult legalább egyszer. Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetem, hogy mindenki talál benne olyan olvasmányt, melyből saját lelke egy-egy darabja köszön vissza majd.

Különösen szeretem olyan bloggerek írásait olvasni, amelyekben magamra ismerek, akik sorainál folyamatosan azt érzem, hogy igen ez én vagyok, én is ilyen vagyok, ezt már én is éreztem, én is átéltem, de jó, hogy nem vagyok egyedül. A Lélektenger pedig ahogy megnyitottam, elsőre megtetszett, már a menüpontokból tudtam, hogy jó helyen járok, itt lesz minden, ami engem érdekel, itt nem fogok unatkozni.

Számomra olyan az egész, mint egy igazán jó női magazin, hiszen szinte már nem is blog, mert annyira jól felépített, annyira sokrétű, hogy magazinként is megállja a helyét. Ráadásul pont az nincs benne, amit nem szeretek, amely témák mindig is zavartak a női lapokban, melyeket mindig átlapoztam, úgy, mint a pletykák, a sablon témák, az untig ismételt, hogyan legyél ilyen és olyan kérdések boncolgatása, a felszínes simogatása a problémáknak, melyekre úgyse tud senki válaszolni, és a cikkek, melyek megmondják, milyennek kell lennem. Helyettük azonban minden benne van, amire szükségünk lehet, önismeret, motiváció, life coaching, érzelmi és lelki témák, kapcsolatok és néhány izgalmas filmajánló is. Segít átlendülni egy-egy lelki gondon, erőt ad a nehezebb élethelyzetekhez, elnavigál az élet rögös útjain. Mindemellett, megőrizte blog jellegét is, hiszen kaphatunk Kozma Klaudiából is egy kicsit, ott van minden írás mögött az ember is. Betekintést enged saját világába is, és ettől még személyesebb még igazibb és még őszintébb lesz az egész.

Klaudia sorait olvasva érződik a természetesség, egy csepp mesterkéltség sincs bennük.  Nincs a szavak mögött kényszer, hogy most kell valamiről írnia, mert azt várják. Látszik, hogy tényleg azokat a kérdéseket járja körül, melyek őt is érdeklik, olyanról ír, amiről van mondanivalója. Nem erőltet olyan témákat, melyekben nincs tapasztalata, melyről más véleményét kellene szajkóznia. Nem akar ránk erőltetni gondolatokat, nem mondja meg, mit tegyünk, de segít megtalálni a jó irányt. Erőt meríthetünk abból, hogy más is átélt már hasonlót, mint, mi, más is érzett már így, nem vagyunk egyedül.

Lendület2

Szerintem minden nő találni fog olyan írásokat, melyben magára fog ismerni. Én legutóbb a 28 dolog, amit 28 éves koromra megtanultam című írását olvasgattam, mely egy igazán őszinte bejegyzés egy kis humorral megfűszerezve, és mivel én is közelítek a 28-hoz bőszen bólogattam. Azt hiszem ezzel nem voltam egyedül. 

Szerencsére elég gyakran frissül a blog, így nem maradunk sokáig új téma nélkül, így érdemes rendszeresen látogatni, de ha épp nincs ihlete Klaudiának egy hosszabb bejegyzéshez, olvasóit akkor sem hagyja magára. Facebook oldalán rendszeresen előkerülnek rövidebb gondolatok, melyekből erőt meríthetünk.

Merüljetek el ti is a Lélektengerben! Nekem nagyon hasznos volt ez a kis utazás a blogban, sok mindenen elgondolkodtam, és sok mindenre ráébredtem. Ha kell egy kis lendület, mindig megtalálom a megfelelő bejegyzést, így örülök, hogy rábukkantam erre az oldalra, és remélem Klaudia soraival még sokáig ad erőt nekünk!

A cikknek pedig azt hiszem nem is lehetne jobb zárása, mint egy gondolat Klaudiától, melyet mindannyiunknak érdemes megfogadnia:

„Biztos sokszor érezted már, hogy teljesen egyedül vagy. A világ olyan nagy, az élet mindig felveszi a gonosz álarcát és ott állsz a káosz teljes közepén, legszívesebben csak ordítanál: valaki segítsen! Elárulok most valamit: soha nem vagy egyedül. Van valaki, aki végig fogja a kezed az útvesztőben. Van valaki, aki elől soha nem menekülhetsz, akit életed végéig szeretned és tisztelned kell. Egy valaki van, aki, akkor is melletted lesz, mikor az élet megannyi terhet pakol rád. Van valaki, akivel úgy érzed, nem kell foglalkoznod, pedig, ha elhanyagolod, akkor életed végéig egyedül fogod érezni magad. Mert ez az egy valaki saját magad vagy.”

 

Szerző:

*"a narancsnak nincs szíve" bárcsak narancs lehetnék*