Egy új fantasy sorozat a láthatáron: Cinda Williams Chima – Lángvető

Egy új fantasy sorozat a láthatáron: Cinda Williams Chima – Lángvető

Az Agave Könyvek idén több sorozatkezdő kötetet is megjelentetett, köztük tavasszal napvilágot látott az amerikai bestseller szerző Cinda Williams Chima egyik regénysorozatának első része, amely a Lángvető címet viseli. Dorka meg én lelkesen nekiveselkedtünk a regénynek, amelyről hamarosan egy közös cikk keretein belül írunk is egy kritikát. Addig is elhoztam nektek egy rövid ízelítőt a könyvről. Fantasy rajongók, figyelem, ez nektek szól!

Rövid tartalom:

Hán sarja Adrián, röviden Ád, Zordonföld uralkodóházának sarja, a Szürke Farkas vérvonalának őrzője. Gyógyításra képezték, nagy varázserővel rendelkezik és bosszúra szomjas. Sokáig bujkálnia kellett, mivel egy gyilkosságsorozat veszélybe sodorta az egész birodalmat, most azonban kevés választja el attól, hogy végezzen az öldöklések felelősével, Elán kegyetlen királyával. Hamarosan gyötrő kérdéssel kell szembenéznie: képes-e az erejét a gyógyítás mellett pusztításra is használni?

Lángszín Szonja egy delphi kocsmáros lánya, a tarkóján különös mágusjellel, amiért egyesek képesek tűvé tenni érte a Hét Királyságot, sőt talán az egész világot is. Amikor hajtóvadászat indul ellene, Szonja úgy véli, hogy a dolognak több köze van a szabotőr tevékenységéhez, semmint a születéskor kapott átkához. Szonja ugyanis robbantó a bányában, aki lelkében sárkányokkal társalog. Nem kaphatják el, ezért kénytelen menekülni.

Ád és Szonja útja a hatalmas birodalom különböző szegleteiből indul, de miután Elánban összetalálkoznak, minden megváltozik. Nem csak egymást menthetik meg oly módon, ahogy soha nem gondolták volna, de talán még a reményt is felébreszthetik a kietlen vidéken.

A Lángvető nagy ívű és lélegzetelállító fantasy a többszörös New York Times Bestseller írónő, Cinda Williams Chima tollából, aki ezzel végre Magyarországon is bemutatkozik. Gonosz erők és bizonytalan próbálkozások ütköznek meg, sárkányok sziluettje hasítja az égboltot, barátok és váratlan szövetségesek fognak össze, titokzatos mágusok járják a vidéket, és még egy császárnő is készülődik valahol a távolban, minden tengereken túl.

A megrendült királyságok történetének világa. Forrás: Agave Könyvek

„A fiatal és idősebb olvasóknak egyaránt remek olvasmány ez a kaland egy veszélyes világban, ahol Szonja és Ád mellett a mellékszereplők is rendkívül fontosak. Mindenkinek megvannak a maga titkai és bonyolult indokai.”

Geeks Of Doom

„A csavaros történet, a mélységeiben is jól felépített világ és az érdekes szereplők miatt kihagyhatatlan ez a regény.”

SFBook Reviews

 

A szerzőről:

Cinda Williams Chima 1952-ben született az ohiói Springfieldben. Már harmadik osztályos korában verseket és rövid történeteket írt, és ez a későbbi életére nagy hatással volt, noha hosszabb ideig dietetikusként is dolgozott. Az első regényét 2006-ban írta meg, és azóta is töretlenül alkot, szinte minden évben jelenik meg könyve, ráadásul többszörös New York Times bestseller szerzővé vált, a műveit rendre több százezer példányban értékesítik.

Chima jelenleg is Ohióban él a rakétatudós férjével és két fiukkal.

 

Ha felkeltette az érdeklődéseteket, több fórumon is utána nézhettek a kötetnek: MOLYAGAVE KÖNYVEK oldala

Egyelőre ennyit árulhattam el a könyvről, de mint ígértem az elején, hamarosan jön egy részletes ajánló a saját tapasztalatainkból. Addig is olvassatok sokat és játszatok velünk, hiszen három példányt kisorsolunk! 

 

kiemelt kép: www.book24.hu