Első Könyvmustránk

Első Könyvmustránk

Múlt szombaton megrendeztük, a Lendület Magazin és a Colorcom Kiadó első közös könyvmustráját. Idén ez volt a harmadik pesti rendezvényünk, és a vártnál jóval nagyobb érdeklődésnek örvendhettünk.

konyvmustra

Év elején még félve vágtunk bele a teadélutánunk megszervezésébe. Ez volt az az esemény, ahol kiléptünk az online világból, és megmutattuk magunkat. Aztán kicsit tovább gondoltuk, és egy workshopot is összehoztunk tavasszal. Azt gondolom, hogy mind a két rendezvény egy fontos mérföldkő volt ahhoz, hogy végre kialakuljon bennünk az a kép, hogy mire is lenne igény.

Szombaton nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk azzal kapcsolatban, hogy milyen jó érzés pár óra erejéig értékes és minőségi kikapcsolódáson részt venni. Egyre kevesebb olyan program van, ahol nem csak előadást hallhatunk kulturális témákról, hanem szabadon beszélgethetünk egymással.

A Lendület Magazint szerkesztőink közül, Niki, Rose, Szandra, Léna, Szofi képviselte. A Colorcom Kiadó szerzői közül pedig, Támcsu Anikó, Gabriella Eld, Tóth Barnabás, Szilágyi Heléna, Babrik Alexandra, H. Veres Zita és Marchall József vett részt. Én pedig próbáltam összefogni mindenkit, és nem elveszni a valóságos és facebook felhasználó nevek sűrűjében. 🙂

Egy hónappal ezelőtt kerültem a Colorcom Kiadóhoz, ahol a feladatom, a tehetséges alkotók felkutatása mellett, hogy kommunikáljak, a már meglévő szerzőkkel. Ekkor jött az ötlet, hogy milyen jó lenne, ha lenne egy olyan rendezvény, ahol személyesen is találkozhatnánk, könyveket, tapasztalatokat cserélhetnénk. Engem például mindig is érdekelt, hogy egy sci-fi regényben hogyan „készülnek el” a karakterek, hogyan épül fel a váz? Van-e vázlat? A költők hányszor írják át a verseiket? De azt hiszem, hogy még számtalan olyan kérdés, és téma vetődött fel, ami mindannyiunkat érdekelt. Nagyszerű érzés volt kicsit belelátni, hogy mások hogyan dolgoznak, milyen elszántsággal?

Szembesülhettünk azzal is, hogy ma talán nem is az a bonyolult, hogy legyen egy könyvünk, hanem az, hogy ezt minél szélesebb körökhöz eljuttassuk. És azt hiszem ezzel a munkával számomra értelmet nyert az a belső késztetés, amivel mindig próbáltam felkarolni a tehetséges embereket. Pár évvel ezelőtt a Lendület Magazin megszületésekor még csak azt tudtam garantálni, hogy nálunk, ezen az új online platformon mindenki megmutathatja magát. Viszont most már el tudom őket kísérni egészen a könyvkiadásig. És az új célom az, hogy a kiadáson túl is tudjam a szerzőket, művészeket mentorálni. Így zárulna be a kör.

Mindig próbáltam az életnek a spirituális aspektusait is nézni… és nagyon sokan nem tudják, de például Szandrával, Bencével és Anikóval is, már a Lendület kapcsán évek óta együtt dolgozunk valamilyen formában. És az, hogy az útjaink, még a mai napig együtt futnak növekedve, gyarapodva ez valami leírhatatlan érzés. Azt hiszem sokkal tudatosabban kellene élnünk ahhoz, hogy fel tudjuk fogni, milyen nagy hatással is tudunk lenni más emberek életére. És ami nekem csak két mondat volt egy McDonald’s-os sajtburger fölött, abból végül egy könyv lett.

14238299_642512899250046_6610157624497958745_n

 

Könyvkiadással és kéziratokkal kapcsolatos kérdéseiteket ide küldhetitek: albert.timea@colorcom.hu