“Embereket menteni, elpusztítani a gonoszt, a családi vállalkozás” – ajánló az Odaát című sorozatról

“Embereket menteni, elpusztítani a gonoszt, a családi vállalkozás” – ajánló az Odaát című sorozatról

2005-ben indult világhódító útjára az Odaát (Supernatural). Valószínűleg a kezdetekkor még az alkotók sem gondolták, hogy az eredetileg öt évadosra tervezett széria még napjainkban is futni fog.

Tartalom: Sam és Dean Winchester két testvér, akiknek nem éppen hétköznapi munkájuk van: természetfeletti lényekre vadásznak. 1967-es Chevy Impalájukal utaznak, az USA összes államában megfordulnak, amikor valamilyen paranormális jelenségről tudomást szereznek. Miközben embereket mentenek az a cél lebeg szemük előtt, hogy ősi ellenségükön bosszút álljanak: a démonon, aki tönkretette gyermekkorukat.

Revenge of The Fans

Jared Padalecki, mint Sam Winchester
A fiatalabb testvér egyetemista, szeretne normális életet élni. Amikor Dean felkeresi, és a segítségét kéri eltűnt apjuk megtalálásában vonakodva igent mond. Sam a történetben sokáig inkább szellemileg kiemelkedő, többnyire kisebb testvér lévén ő az, akit védelmezni illetve megmenteni szükséges. A karaktert Jared Padalacki alakítja. Annak ellenére, hogy a karrierjét másik sorozat indította be (Szívek Szállodája), a sikert a színészileg nagyobb kihívást jelentő Odaát hozta meg a számára. Egyéb filmek, amikben szerepelt: Péntek 13 (2009), Viasztestek (2005), New York-i bújócska (2004).

Jensen Ackles, mint Dean Winchester
Sam négy évvel idősebb bátyja, aki csak a vadász életformát ismeri. Apja szinte tökéletes hasonmása öltözködésben, zenei ízlésben és a munkához való hozzáállásban. Szülőjére felnéz, utasításait ellenvetés nélkül végrehajtja. Mindennél, még a tulajdon életénél is fontosabb a testvére iránti felelősségvállalás, és védelem. Dean a csapat ereje, inkább gyakorlati dolgokhoz ért. A karaktert Jensen Ackles formálja meg. Érdekesség, hogy majdnem ő alakította az ifjú Supermant a Smallvillben, ugyanis őt is megnézték a szerepre. Tom Welling elnyerte tőle a lehetőséget, de ennek ellenére feltűnt a sorozatban, mint Jason Teague. Valószínűleg nem bánja, hogy elesett a szuperhős szerepétől, hiszen nagy valószínűséggel le kellett volna mondania Dean Winchester eljátszásáról. Jared Padalecki-hez hasonlóan a sikert, és az ismertséget az ő számára is az Odaát hozta el. Filmek, amikben láthatjuk őt: Véres Valentin (2009), Az Átjáró (2005)

Jim Beaver, mint Bobby Singer
A sorozat mellékszereplői közül meghatározó karakter John egyik régi barátja. Bobby tapasztalt vadász, és emellett apjuk helyett apjuk a fiúknak. Sam és Dean, amikor elakadnak valamelyik ügy megoldásában hozzá fordulnak segítségért. A személyes tragédiát átélő férfi többnyire mogorva, de a zord külső mögött a szíve aranyból van. A két “idióta” mindig számíthat rá. Bobby Singert Jim Beaver alakítja. A színészt többek között ezekből a filmekből lehet ismerős: Bíborhegy (2015) Next – A holnap a múlté (2007), Apácashow (1992)

Baby 
A széria ikonikus autója sokkal több, mint egy tárgy. Dean édesapjától kapta, és családtagként tekint rá. Legalább annyira fontos számára, mint a testvére. Az Impala mindenhova elszállítja a fiúkat, de ami ennél fontosabb egyfajta otthonként funkcionál a számukra, miközben úton vannak. Ilyen módon mindig van tető a fejük felett.

kép: Movie Tv Tech Geeks

Ami tetszik benne: A különböző rejtélyek felderítése a fiúkkal együtt fantasztikus agytorna. Az, hogy több műfaj keveredik benne csak fokozza az élményt. Vannak könnyedebb hangvételű epizódok is, amelyekben a színészek humoros oldalukat mutatják meg. A sorozat kicsit azt az illúziót kelti, amíg Sam és Dean felveszi a harcot a gonosszal, nincs mitől félni. A testvéri szeretet ereje határtalan: A főszereplők bármire képesek egymásért.

Ami nem tetszik benne: Túl hosszúra sikeredett. Ugyan egyik kedvencem, azért néha-néha megfordult a fejemben, hogy ideje lenne abbahagyni. Szeretem nagyon, de nem minden évad hozta a legjobb színvonalat. A mennyiség a minőség rovására ment.

Legfrissebb hír az Odaát házatájáról 
A főszereplők idén márciusban bejelentették, hogy a széria az amerikában október 10-én debütáló 15. évaddal véget ér.

Ajánlom az Odaátot 18 éven felüli horror, thriller és a krimi kedvelők figyelmébe, akik szeretik a kontra gonosz témájú sorozatokat. Pattanjatok be Sam és Dean mellé az Impalába, és kezdődhet a vadászat!

Jó szórakozást kívánok!

Kiemelt kép: YouTube