Erdőtündérek a kifutón – beszámoló a Daalarna divatbemutatóról

Erdőtündérek a kifutón – beszámoló a Daalarna divatbemutatóról

Madárcsicsergés, gyöngyök, csipkék, légies szoknyák és édes meglepetések. Talán ezekkel a szavakkal lehetne a legjobban leírni Benes Anita legújabb kollekciójának pénteki bemutatóját. Egy kedves barátnőmmel már három órakor ott toporogtunk a Millenáris B épületének előterében kapunyitásra várva, hogy végre részesei lehessünk a Paradise életérzésnek. A Secret Stories közösségi oldalán elhintett kulisszatitkoknak köszönhetően, már igencsak fel voltunk vértezve kíváncsisággal, és ezt a lelkesedést még a szünni nem akaró esőzés sem lombozhatta le. 

Kép: Kazsimér Nóra

Már a bejáratnál világossá vált, hogy női érdeklődők egész hada lesz jelen a rendezvényen. Aki egy kicsit is rajong a divatért, az már az előtérben jól érezhette magát a vendégek elegáns öltözékének felhozatalát vizslatva. Miután beléptünk, olyannyira elterelte a figyelmünket a dekoráció, hogy kishíján elfelejtettünk helyet foglalni. A Paradise kollekció szimbolikájához tökéletesen illett a dzsungel hangulatot idéző díszlet, melyet madarak énekével tettek még életszerűbbé. A fából épített több méter hosszú kifutót hófehér székek keretezték, melyeken Secret Stories magazinok várták az érkezőket.

Kép: Secret Stories facebook oldal

Benes Anita, a Daalarna márka megálmodója már több mint tíz éve tervez esküvői és alkalmi ruhákat. Egy korábbi interjúban azt nyilatkozta a Paradise kollekcióval kapcsolatban, hogy mindenképp egy természetközeli világot szeretett volna életre kelteni a ruhakölteményekkel, melyek felszabadult, lágy és könnyed hangulatot sugároznak és melyekkel kicsit eltávolodna a kastélyban tartott esküvők és paloták hercegnős jellegétől. 

A divatbemutató során hamar kiderült, milyen tökéletesen sikerült kivitelezni az édenkerti hangulatot. A ruhák ártatlan mégis egzotikus küllemet kölcsönöztek a modelleknek. Libbentek a tüllök, akár a tengerparti szellő, a csipkék mintázata pedig a dzsungel virágait és indáit juttatta eszünkbe. A kollekció színeiben megjelentek a fehér, a kék és a homok bézs árnyalatai, valamint a trópusi levelek zöldje és a különleges virágok élénksége. 

Miután kellően elvarázsolt minket a divatbemutató, belevetettük magunkat a támogatók standjainak sűrűjébe. Pezsgőzhettünk, csokizhattunk vagy megkóstolhattuk a Gundel Étterem formabontó vendégváró falatkáit, végül mindezt leöblíthettük Vöslauer vizekkel. Nyereményjáték is volt bőven, köszönhetően a Silan-nak és az Airfrance légitársaságnak. 

És mikor már azt gondoltuk, hogy ezzel itt a vége, a bejáratnál még búcsúajándékot is kaptunk a rendkívül kedves és profi hostess segítőktől. 

Kép: Kazsimér Nóra

Összességében a bemutató csodás volt, a ruhák gyönyörűségesek, a hangulat üdítő, a szervezés pedig kivételes. Ha szeretnétek még többet megtudni a tervezőről vagy a kulisszatitkokról, a Secret Stories és a Daalarna oldalán böngészhettek.   

Itt találjátok Jaksa Tímea videóját, mely a bemutató legszebb pillanatait tartalmazza:http://secretstories.hu/daalarna-titkok/daalarna-show-2017-legszebb-pillanatai/

Sőt, az alábbi linkre kattintva az egész showt visszanézhetitek: https://www.facebook.com/secretstoriesbydaalarna/videos/622986221230522/

 

 Kiemelt kép: https://www.facebook.com/secretstoriesbydaalarna/photos/a.463941390468340.1073741828.437212779807868/621917828004028/?type=3&theater

 

 

Szerző:

"Amikor életem végén Isten elé állok, remélem, hogy nem lesz semmiféle olyan kis tehetségem, amire azt mondhatná, hogy nem használtam ki." /Erma Bombeck/