Érzelemfestészet- ajánló Cinti rémségeiről

Érzelemfestészet- ajánló Cinti rémségeiről

Cinti önként jelentkezett hozzánk, és amikor megláttam a műveit, tudtam, hogy Róla írni szeretnék. Volt a képeiben valami, ami nem hagyott nyugodni, a  szó legjobb értelmében.  Erre próbálok választ találni műveiben, személyiségében.

forrás: Cinti rémségei

forrás: Cinti rémségei

 

Művei, az én laikus szemeimmel nézve, többféle technikával készülnek, olykor használ színeket olykor nem. Gyakran vélem felfedezni a vonalaiban a zaklatottságot, talán nem ez a legszerencsésebb megfogalmazás, mégis ezt érzem. Nagyon figyelemre méltó az a sokféleség, ahogy Cinti saját magát ábrázolja. Vonásai rendszerint szögletesek, kemények. Számos hasonlóságot vélek felfedezni az önarcképei között, mégsem vagyok biztos abban, hogy mind ugyanazon embernek, ugyanazon állapotát ragadják meg. Cinti egy Frida Kahlo idézettel magyarázza meg, miért ábrázolja saját magát olyan gyakran: 

“Azért festem magamat, mert oly gyakran vagyok egyedül, s magamat ismerem a legjobban.”

 

forrás: Cinti rémségei

forrás: Cinti rémségei

Ennek a képnek azt hiszem, egy külön fejezetet lehetne szentelni.. Érzések kavargó halmazát idézte elő bennem. Cinti fájdalmasan gyönyörűen tudja ábrázolni a kínt, szenvedés, megalázottságot, szégyent, megtörtséget. Ezen művét nézve, és még több másikat is, tényleg érezni vélem ezeket az érzéseket, mintha csak magukat az érzéseket festették volna bele a képbe. Ez a lány felkavar az alkotásaival és mindezt nem azért teszi, hogy megbotránkoztasson, hanem teszi mindezt egyszerűen valódi átérzésből. Hiszen a világ tele felkavaró dolgokkal, fájdalommal, szenvedéssel és bár egyesek szeretnek erről a kényelem érdekében elfeledkezni, Cinti nem tartozik ezen emberek közé. Számomra az teszi erőssé, bátorrá ezt a finom, törékeny lányt, hogy teljes szívével képes érezni és nem riad meg semmilyen érzéstől, impulzustól.

forrás: Cinti rémségei

forrás: Cinti rémségei

Remélem felkeltette az érdeklődésetek ez az ajánlót, hamarosan interjút is olvashattok Vele, addig is megtaláljátok a műveit (többet mondanak a szavaimnál):

Cinti rémségei

És kérdezhetitek is Őt:

Hikari

Szerző:

Hawartheh Sára Léna
fehér. fekete. jó. rossz. fény. sötétség. ? felismerni, hogy a sötétség nem gonosz. és a fény nem feltétlen jó. a sötétség csak kifordított fény. a fény csak sötétben látszik igazán. s nem vak(ít) a fény ugyanúgy, mint a sötétség? sötét fényem. fénylő árnyékom. hát nem pusztítotok és építetek egyszerre? együtt.

Szólj hozzánk!