Falfestés avagy a párkapcsolatok tükre

Falfestés avagy a párkapcsolatok tükre

Nem is gondolnátok, mennyi hétköznapi tevékenységben benne foglaltatnak életünk szegmensei. Pár napja festettük a lakásban a folyosót és ez elindított kettőnk között egy olyan értekezést, amit hasznosnak találtam megosztani veletek.

Internetes böngészés és megannyi fejvakarászás után rájöttünk, hogy fogalmunk sincs, milyen legyen az új dizájn. Abban egyetértettünk: világos és legyen benne valami csavar. Nehogy egyszerűen és időben kész legyünk! 🙂

Így született meg a csíkos fal ötlete.

Észrevettétek már, hogy mikor fizikailag kezdtek elfáradni, akkor az elmétek hirtelen megvilágosodik?

Az igazán érdekes gondolatokkal repül az idő.

Szeretek elméleteket gyártani. Így rohant meg falcsíkozás közben a felismerés, hogy a pingálás tulajdonképpen pontosan olyan, mint a párkapcsolatok zöme, melyben a fal, plusz a csíkok jelképezik magát a kapcsolatot, az ecset, a színek pedig a benne előforduló szereplőket.

Kép: www. pinterest.com

Miközben erősen koncentráltam, hogy egy vonalban maradjak és ne csússzak át a másik színre, rájöttem, sokan ugyanezt teszik a kapcsolataikkal is. Erőlködnek, hogy ne menjenek ki a vonalból. Sokaknak erőszak nélkül is könnyen megy ez. Tudják, hogy az egyenes az egyenes és az egyetlen út. Mások egyáltalán nem. Kicsúsznak felelőtlenül és utána próbálják kijavítani az összemaszatolt falat. Ki az, akinek ez könnyen megy? Fárasztó, nehéz és kemény munka, arról nem is beszélve, hogy az a felület már soha nem lesz olyan, mint előtte volt. Csak egy javított kiadás. A repedések pedig mindig megmaradnak emlékeztetőül.

Az, aki mégis ott maradt a maga vonalánál, még nem nyertes. Színesebbé kell tennie ugyanis a falat ahhoz, hogy sem ő, sem a párja ne akarjon határsértő lenni.

Sokan a rövid csíkokat kedvelik, mert nincs benne komplikáció. Megint mások a hosszú távra esküdtek fel, hiszen a falakat is újra lehet festeni, nem kell ahhoz mindig új szín és új ecset, hogy változatos legyen az élet.

Akad egyre több olyan művész is, aki hiába találja meg az elsőre tökéletesnek tűnő pompás, neki tetsző árnyalatot, végül a színek és az összhatás mégsem passzolnak, esetleg a falra festve egészen más színt mutatnak, mint ahogyan a vödörre volt írva. ( és ahogyan ő képzelte)

A pemzli puhasága, pontosabban a falhoz simulás képessége viszont nem egy elhanyagolható fogalom.

Akár minden évben újra is kenheted ugyanazt a felületet. Csak türelem kell hozzá és idő. Olyan értékek, melyekből egyre kevesebb van és egyre kevesebben is harcolnak értük.

A te falad szép, színes? Jól működik vagy ráférne egy felújítás?

Kiemelt kép: http://www.inspiracio.hu