Feketefehér – Ajánló Bálint blogjáról

Feketefehér – Ajánló Bálint blogjáról

Fogalmam sincs hogy találtam rá Bálint blogjára, de arra pontosan emlékszem, hogy 2014 őszén lehetett, egy szomorkás, esős napon. Azonnal magával ragadott a világ, amit maga köré teremtett.

Nem is gondolkoztam, csak olvastam és szépen lassan beszippantottak a szavak.
Az írások mintha megelevenedtek volna, és betöltötték az egyébként is élettelennek tűnő szobát. Színt vittek az estémbe.

Én különösen kedvelem a fekete-fehér képeket, mert teljesen más értelmet adnak egy-egy érzelemnek, sokat bíznak a fantáziádra és egy olyan világba vezetnek,
ahol talán még sosem jártál, de szerettél volna.
Az ő világa is ilyen.

“Azt állítod élsz. Kérdezem én: szerettél már igazán? És téged szerettek-e? Hallgattad már egy özvegy zokogását? Vártál már órákig valakire hiába? Mondtad hogy hiányzol úgy, hogy valaki tényleg hiányzott? Kívántad hogy bárcsak láthatnád valaha újra? Hogy bár máshogy csináltad volna? Hogy mennyire más lenne minden? Látod. Ez az élet, a többi csak színjáték.”

Mikor már az összes bejegyzését elolvastam, amit megosztott az oldalán, tudtam hogy nagyon szeretném ha ő lenne az első alanyom. Szerencsére egy percet sem tétovázott és belement az interjúba. Én pedig tudtam, hogy biztosan nehéz lesz (hiszen még soha nem csináltam ilyet) – de valami új és érdekes kezdődik majd el.

11139629_858573227537378_646100140_n

forrás: instagram / kulcsar.balint

Volt szerencsém üzeneteket váltani Bálinttal és egy kicsit jobban megismerni őt és a világát. Pont olyan volt, amilyennek képzeltem és nagyon szerencsésnek éreztem magam, hogy megismerhettem egy kivételes tehetségű fiatal írót, aki épp most bontogatja a szárnyait.

10985870_886930928033560_1190065364019070976_n

forrás: instagram / kulcsar.balint

A legtöbb írás egy lánynak szól, legalábbis én így gondoltam. – Bálint igazat adott nekem ebben, de a ’titokzatos’ lányról nem sokat árult el. Talán jobb is, ha az írók múzsáját valamiféle titokzatos homály fedi?! Nem tudom. – De egy biztos: nagyon szerencsés, mert szerintem nincs olyan lány, aki ne örülne, ha valaki ilyen csodákat írna róla/hozzá.

“Az, hogy már vagy félórája csak bámulok a papírra és, hogy nem tudok rólad sem írni, minden bizonnyal jelent valamit.. Túl sok az, amit irántad érzek ahhoz, hogy csak holmi szavakkal illesselek, bár úgy hallottam szeretnél vers lenni..”

Bálint nagyon segítőkész volt és szívesen válaszolt a kérdéseimre. Számomra nagyon sokat jelentett, hogy vele dolgozhattam!

Az interjú pedig nagyon hamar elkészült. Jövő héten már ti is láthatjátok, addig is olvassatok bele a blogjába!

Szerző:

"talán csak azokat keresem, akiket én is félek majd elveszíteni."