„… fiatal nőként egyedül irányítok egy kreatív vállalkozást a férfiak uralta építőipar világában.” – interjú Zámbó Tímeával.

„… fiatal nőként egyedül irányítok egy kreatív vállalkozást a férfiak uralta építőipar világában.” – interjú Zámbó Tímeával.

Sose gondoltam volna, hogy olyan művészeti terület is inspirálhat, amiben egyáltalán nem vagyok jártas. Zámbó Timi ezt megcáfolva felkeltette az érdeklődésemet és az építészet világával fellelkesített, hogy tudjak meg többet a világról. Olvassátok a vele készült interjút, amiből bepillantást nyerhettek egy merész nő életébe, aki az akadályokat leküzdve, friss diplomásként saját vállalkozásba kezdett.

Mesélj kicsit magadról! Hogyan jött az ötlet, hogy alkotni kezdj?

Azt hiszem, egész életemben szerettem szebbnek látni a világot, mint amilyen valójában, és ezt a szemléletet meg akartam osztani másokkal is. Imádtam alkotni: bármilyen kreatív tevékenység örömmel töltött el, aminek a végeredménye valami „szép és jó” dolog lett. Azonban a pályaválasztásnál az is fontos volt számomra, hogy olyan szakmát válasszak, amellyel a társadalom hasznára is lehetek, szakmai tudásommal mások életét segíthetem. Az építés gondolata vonzott: az, hogy építészként, belsőépítészként valóban részt vehetek környezetünk formálásában.

Zsoldos Alexandra

Mesélj a művészetedről! Mit jelent számodra?

Érdekes élmény. Szinte soha nem érzem azt, hogy dolgoznék. Mondhatnám, hogy a hivatásomat és a hobbimat: az egész lényemet jelenti egyszerre.

Mi az, amit adni tudsz az embereknek, azáltal amit csinálsz?

A belsőépítészetben az a nagyszerű, hogy már apróbb változtatásokkal is pozitív hatással lehetek mások életére. Szeretem megismerni az ügyfeleimet; kideríteni, mitől érzik magukat jobban az adott térben, megvalósítani a számukra ideális, művészi értékeket hordozó környezetet. Jó érzéssel tölt el, hogy a munkám által megkönnyíthetem mindennapjaikat, örömöt vihetek az életükbe.

Van valaki, akire felnézel, esetleg olyan művész, akit példaképednek tekintesz? 

Ha művészetről van szó, a spanyolok szenvedélyes életszemlélete rendkívül inspiráló számomra.Személyes kedvencem a Masquespacio csapata: lenyűgöz a merészségük. A vállalkozó kedvemet édesapámtól örököltem, hihetetlen mennyire könnyedén veszi a vállalkozással járó nehézségeket, szeretném én is ebben a szellemiségben tovább építgetni a cégemet.

Mi az, amire a legbüszkébb vagy, mióta ezzel foglalkozol?

Leginkább a kitartásomra. Arra, hogy fiatal nőként egyedül irányítok egy kreatív vállalkozást a férfiak uralta építőipar világában. Bátorítanék mindenkit, aki éppen döntés előtt áll, hogy nyugodtan vágjon bele, kimondottan jó kaland! 

Mi inspirál, vagy motivál a mindennapokban?

Gyakorlatilag minden, ami új, formabontó, szokatlan.Imádok utazni, és különböző kultúrákból inspirációt meríteni. Minden útról kicsit más emberként térek vissza, és ez a munkáimon is érződik.

Mi az, ami boldoggá tesz?

Az alkotás és az utazás élménye.

Mik a további céljaid ezen a téren?

Hosszú távon szeretnék a tudásommal azoknak segíteni, akiknek a leginkább szüksége lenne rá. Az Utcáról Lakásba Egyesület munkája példaértékű számomra. Bízom benne, hogy egyre több ilyen célú kezdeményezés lesz Magyarországon és mi építészek, belsőépítészek érdemben tudjuk segíteni a munkájukat.

Borbély Levente fényképe

Timiéket megtaláljátok facebookon illetve a saját honlapjukon is!

Kiemelt kép: Borbély Levente

 

Szerző:

"Bármit meg tudsz tenni, ha meg van hozzá a szíved és a bátorságod." /Dan Millman/