Friss olvasmányélmények kánikulára

Friss olvasmányélmények kánikulára

Ha nyár akkor szünidő, part menti olvasás, nyaralás és kihagyhatatlan frissítő történetek. Ilyenek ezek az idén nyáron megjelent kötetek is, melyek repülőjegy váltása nélkül is fantasztikus kalandokba repítik az olvasót a szerelem, a pszichológia, a történelem, a borzongás és az alternatív világok birodalmába.

Nicholas Sparks – Engem láss

kép: moly.hu

kép: moly.hu

Maria és Colin egy esős éjjelen találkoznak. Tűz és víz találkozása ez. A férfi erőszakkal teli élete és elhibázott döntései elől menekül, hogy rátaláljon végre a helyes útra. A lány egész életét ezen a „helyes úton” élte. A józanság, a mértékletesség és a munka tölti ki mindennapjait. Váratlan találkozásuk mindkettejük sorsát megpecsételi.

Ám villámcsapásszerű szerelmüket -melyre egész életükben vágytak – próbára teszi, amikor Maria múltjából fenyegető üzenetek érkeznek immáron közös jelenükbe. Vajon ily nehéz időkben is képesek megőrizni szerelmüket, vagy a bosszú lángjai elemésztik a kettejük között kialakult köteléket?

Nicholas Sparks legújabb, mély érzelmekkel és borzongással teli regényének lapjain egy férfi és egy nő egymásra találásának lehetünk a tanúi. Maria és Colin pedig arra is ráébred: ahhoz, hogy a másik fél valódi énjét megismerjük, a szemünk helyett a szívünkkel kell látnunk. 

Fábián Janka – Az utolsó boszorkány történetei

kép: libir.hu

kép: libir.hu

1735-ben Magyarországra is elér az utolsó nagy boszorkányüldözési hullám. Sárosi Felícia, az esztergomi pékmester tizenöt éves lánya végignézi, ahogy szeretett nagynénjét meghurcolják, majd kivégzik. Ám a nő halála előtt még egy súlyos titkot bíz a lányra. A boszorkányok örökségét.

A lány és a családja egy új élet reményében Budára költözik, ahol Felícia – miután kénytelen volt szerelmét is hátrahagyni – rémséges és egyszerre varázslatos kalandok sorát éli át: kuruzslást tanul a Gellért-hegy titokzatos boszorkányától, férjével kis kávéházat nyit Bécsben, majd javasasszonyként Mária Terézia bizalmasa lesz.

Mindeközben zajlik a háború, ami Prága felszabadításával és Mária Terézia cseh királynővé koronázásával sem ér véget. Innentől Felícia úgy érzi, segítenie kell a történéseket különleges eszközeivel, vállalva a gyanú kockázatát és a királynővel kialakuló barátságának elvesztését is.

Mágia, bűbáj és boszorkányság – Fábián Janka népszerű e-könyv sorozata, eddig nem publikált új epizódokkal gazdagodva, végre keménykötésben is a rajongók kezébe kerülhet.

 

Belső Nóra – Sosem késő

kép: csaladinet.hu

kép: csaladinet.hu

Válások, egyedüllét, soha meg nem tapasztalt kötődés. Vágyunk egy társra, de ez csupán ábrándnak tűnik a munka, a gyerekek és a mindennapi nyűgök mellett. Hálásan gondolunk már arra is, ha időben elvonszolhatjuk magunkat az ágyig? Egyáltalán: lehetünk még boldogok, vagy  a legokosabb, ha beérjük azzal a logikusnak tűnő vigasszal, hogy az egyedüllét nem más, mint az élet más területein elért siker ára? Biztos, hogy így van és nincs más megoldás?

„Dr. Belső Nóra gyakorló pszichiáter. Sosem késő című könyvében határozottan állítja: nincs az az életkor és élethelyzet, amelyben ne volna választási lehetőségünk. A szerző generációról generációra haladva elemzi korunk legégetőbb emberi problémáit. Hogyan dolgozzuk fel csalódásainkat? Fellobbanhat-e még a tűz két ember között, ha már csak alig-alig pislákolnak érzelmeik? Mit válasszunk, ha a mérleg egyik serpenyőjébe egy új és váratlan szerelem, a másikba viszont biztonságot adó és mit sem sejtő családunk kerül? Nem kínos-e negyvenen túl az interneten keresni partnert? És az örök dilemma: karrier vagy család? A Sosem késő hiteles, valóságból kölcsönzött példái arra biztatnak, hogy negyven felett is merjünk az ösztöneinkre hallgatni, és használjuk erőforrásainkat, megszerzett bölcsességünket.” (Moly.hu)

 Keri Smith – Nyírd ki ezt a naplót

kép: youtube.com

kép: youtube.com

Egész életedben mindenkitől csak azt hallottad, hogy vigyázz a könyveidre. Ezt most felejtsd el! Vedd elő a romboló hajlamod, gyűrj, vágj, lyukassz és koszolj! Eljött a te időd! Ezzel a könyvvel azt tehetsz, amit csak akarsz. Sőt, utasításokat is kapsz ehhez a játékhoz.

Keri Smith zseniális alkotása, mely több millió példányban kelt el már világszerte, megmozgatja a fantáziádat, elragadja a képzeletedet, és úgy érezheted, te is képes vagy valami hihetetlen dolgot létrehozni. Győzd le a félelmedet az üres oldalak iránt, és tapasztald meg az igazi kreativitást!

 Blake Crouch – Sötét anyag

6

Jason Dessen egy elrablás áldozatává válik. Az utolsó szavak, melyeket elrablása előtt hall a következők: Elégedett vagy az életeddel? Egy hordágyhoz szíjazva ébred, vegyvédelmi szkafandert viselő emberek között. Az egyik közülük, akit sosem látott rámosolyog, és azt mondja neki:Úgy örülök, hogy újra látlak, barátom.

Abban a világban, melyben felébredt Jason nem azt az életet éli, ahol korábban. A felesége nem a felesége, és fia meg sem született. Már nem egyetemi tanár többé, hanem híres zseni, egy forradalmi alkotás szülőatyja. De vajon melyik világ a valóság? Az emlékeiben élő otthonába hogyan tudna visszajutni? A választ egy meglepő és hátborzongató utazás során kapja meg, miközben kénytelen szembenézni önmaga legsötétebb oldalával, és megküzdeni egy legyőzhetetlennek tűnő, rémisztő ellenféllel.

„A sötét anyag a kvantummechanikát és alternatív világokat feszegető tudományos sci-fi. Egy zseniálisan kitalált, sodró lendületű és bensőséges, különös és mélyen emberi történet a legfontosabb döntéseinkről és arról, hogy mit vagyunk hajlandóak megtenni azokért az életekért, melyekről álmodunk.” (Moly.hu)

 

 

Írta: Kazsimér Nóra 

Kiemelt kép: wallpapers.smajliji.com

Szerző:

Ezt a cikket egy kedves vendégszerkesztőnk írta. Ha van egy jó írásod, vagy szeretnél hozzánk írni, egy vagy akár több cikket, jelentkezz nálunk emailben a lendulet.magazin@gmail.com-on.