Fürdőbomba vagy fürdőgolyó elkészítése otthon

Fürdőbomba vagy fürdőgolyó elkészítése otthon

Van az a mondás, hogy aki korán kel, aranyat lel. Én szombaton korán keltem, viszont arany helyett, ráleltem egy oldalon a fürdőbomba vagy fürdőgolyó elkészítésére, házilag. Aztán körüljártam a témát, megnéztem több magyar illetve külföldi honlapot, és a hétvégén már illatos fürdőt vettem.

Nem vagyok egy nagy “csináld magad” ember, nincs türelmem hozzá. Ha pedig nem sikerül valami elsőre, akkor végem van… Viszont ez a fürdőbomba nagyon megtetszett, viccesnek találtam a végeredményt. Az elkészítését elolvasva könnyűnek, és gyorsan elkészíthetőnek tűnt. Nekem találták ki!

A recept (ahogy átvariáltam)

Ezt a poharat használtam a kiméréshez

  • 1 pohár szódabikarbóna – kb.250g
  • 1/2 pohár citromsav – kb.100g
  • 1/2 pohár keserűsó – kb.100g
  • 1/2 pohár keményítő – 250g-os kiszerelésben volt, és viszonylag sok maradt
  • 30-30 csepp citromfű és levendula illóolaj (én nyugodt, relaxáló pillanatokat akartam elérni, de ha valaki például egy kicsit meg van fázva, akkor válasszon eukaliptusz ill.borsmenta illóolajat)
  • 15g kakaóvajat használtam, de még 5g lehet belefért volna

Az eredeti recept írt még színező pigmentet opcionális mennyiségben, de úgy voltam vele, hogy először is sikerüljön.

 

 

A hétvége első napján be is szereztem minden hozzávalót: nagy részét a gyógyszertárból, de vettem dolgokat a Tescoban is.

A szemcsés anyagokat porítottam (mozsárban ez pont jó lett volna, de mivel nincs itthon, ezért maradt a botmixer) Majd a szilárd anyagokat összekevertem, itt is botmixerrel, jó alaposan.

Felmelegítettem (az előírt gőzfürdő helyett, mikróban) a kakaóvajat, ami helyett lehet akár kókusz olajat, shea vajat, mandula olajat is használni. Beleöntöttem egy pohárba, kimértem a 30 csepp levendula illóolajat és a 30 csepp citromfű illóolajat (ebben az összeállításban a citromfű nagyon dominál, viszont nagyon jó illat volt mind a készítéskor, mind a fürdéskor). Majd a folyékony anyagokat óvatosan hozzákevertem a poranyagokhoz, így kizárva a csomósodást.

Fürdőgolyó formát nem vettem, így muffin sütőformában raktam bele az így keletkezett keveréket, méghozzá úgy, hogy jól lenyomkodtam a forma aljára, hogy ne legyen benne lyuk, és szépen összeálljon. Az egészet beraktam másfél órára a mélyhűtőbe, miután letelt az idő a forma hátulját megütögetve szedtem ki a már kész “fürdőbombákat”. Szerencsére nem lett bajuk, de ajánlom a szilikonos sütőformát!

Azért féltem egy kicsit, nehogy szétessenek az elkészült “művek”, ezért beraktam még a hűtőbe még kb.3 órára.

 

 

 

Este, fürdésnél a fürdőbomba jól szuperált, nem esett egyből szét és amit nem vártam, hogy puha lett tőle a bőröm.

Tehát a hétvégén vettem egy szórakoztató és kellemes fürdőt, miközben citrom és enyhe levendula illat lengte be az egész fürdőszobát. Ahhoz pedig, hogy ezt megvalósítsam kb. egy órát vett igénybe a délutánomból. Szerintem hamarosan ismét csinálni fogok fürdőbombát, főleg ha jön az esős, hűvös idő, amikor a legjobb áztatni magam a kádban, miközben egy jó könyvet olvasok.      

 

Kiemelt kép forrása: www.popsci.com

Szerző:

Dalma vagyok. Sokat gondolkodtam mit írjak magamról, végül arra jutottam, hogy ez az idézet mindent elmond rólam: "Az olvasás - ha élvezetet okoz - segít élni. Átélni és túlélni is." /Vekerdy Tamás/