Három lehengerlő sorozat, amit muszáj megnézned, ha izgalomra vágysz

Három lehengerlő sorozat, amit muszáj megnézned, ha izgalomra vágysz

Itt a nyár, több a szabadidő és mi mással töltenénk a napot, mint olvasással, filmnézéssel, vagy épp sorozatnézéssel? Na jó, természetesen ezeken kívül is el lehet ütni az időt, de van, hogy a nagy melegben a hűs szobában nagyon jól tud esni 1-2 óra, amikor kicsit elmenekülsz az „igazi világ” gondjai elől. Most ebben leszek a segítségetekre és felsorolom azokat a kedvenc sorozataimat, amik tényleg lenyűgöztek, vagy ezért, vagy azért.

Valahogy engem mindig olyan sorozatok kötöttek le főként, amik inkább a bűnügyi, krimi kategóriába sorolhatók, de természetesen -sorozatfüggő mivoltom végett- rengeteg egyéb témájú gyöngyszemekért is odavagyok!

Most maradjunk egy kicsit a bűnügynél. Remélem, tudok hasznos ötlettel szolgálni nektek! Nem fogok sorban haladni, hiszen mindegyiket egytől egyig szeretem!

Aznap éjjel /The Night Off/

Az Aznap éjjel összesen 8 epizódot foglal magában, egy New York-i gyilkosságról szól. Főszereplőnk egy pakisztáni diák, aki egy átmulatott éjszaka után arra ébred, hogy az a lány, akinél bulizott, halott. Őt vádolják meg a gyilkossággal, de vajon be tudja-e bizonyítani az ártatlanságát, amiben még ő maga sem biztos?

Teljesen lekötötte a figyelmemet minden egyes rész, az elképesztő színészi alakításokkal és a körmöt lerágó cselekménnyel maximálisan le vett a lábamról. Nem szokványos történet, valójában teljesen különbözik bármi mástól, amit eddig láttam. Imádtam.

www.imdb.com

 

A hajsza /The Fall/

Adott egy feminista nyomozónő és van egy gondoskodó apa, egy mintaférj. A gond csak ott kezdődik, hogy a hobbija az, hogy ártatlan nőket halálra fojtogat. A nyomozónő macska-egér játékot játszva próbálja elkapni a gyilkost, aki túl sok mindent tud róla.

Azt hiszem, A hajsza több, mint egy bűnügyi történet. Sosem gondoltam volna, hogy egy borzalmas sorozatgyilkosról lehet más véleményem is, mint az, hogy szörnyeteg. Ez a sorozat bebizonyította azt, hogy kettős érzelmek igenis léteznek.  Mély, elgondolkodtató, brutális és lenyűgöző.

www.tvyaddo.com

 

A gyilkosság /The Killing/

A címből kiindulva, gondolom nem leplek meg benneteket azzal, ha azt mondom, egy gyilkosságról szól a sztori. Összesen négy évad van ebből a sorozatból. Egészen két évadon át keresik egy lány gyilkosát, elképesztő részletességgel és izgalmakkal fűszerezve.

Az első két évad az, amelyik a kedvencem, de a harmadik évadban egy új szál is meg fog majd jelenni, egy teljesen új karakterrel. Csak úgy, mint A hajszánál, itt is előjöttek bennem azok a bizonyos kettős érzelmek, még a mai napig nem tudom kiheverni vagy kiverni a fejemből a cselekményét.

Egymás utána faltam a részeket, nem bírtam abbahagyni, annyira izgalmas, érdekfeszítő volt.

http://guiadanetflix.com

 

Ez a három sorozat nálam tényleg a kedvenc, őszintén ajánlom mindenkinek, aki izgalomra, borzongásra és teljes elszakadásra vágyik a világ elől!

 

Kiemelt kép: saját szerkesztés

Szerző:

"ENNYIT tanultam: valamit mindenki tud; mindent senki sem." /Fodor Ákos/